BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memura ne kadar zam yapılacak?

Memurun gözü kulağı hükümette. Maliye Bakanı Şimşek, Memur maaşlarına yapılacak zam oranlarına ilişkin konuştu.

Abone ol

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ''Memur maaşlarındaki artış, makul bir çerçevede olacak ve dolayısıyla bütçede ilave bir tedbire gerek görmeyeceğiz" dedi.

Mehmet Şimşek , 2012 yılının ilk çeyreğine ilişkin bütçe gerçekleşmelerini açıkladığı basın toplantısının ardından, gazetecilerin sorularına cevap verdi. Memur maaşlarına yapılacak zam oranlarına ilişkin bir soru üzerine Şimşek, kamu harcamalarında bir artış olması halinde bunun ya borçlanmayla ya da ilave tedbirlerle karşılanacağını belirtti. Sürecin, toplu sözleşme ile gerçekleşeceğini ifade eden Bakan Şimşek, "Kıt kaynaklarımız var, o kıt kaynaklar çerçevesinde toplu sözleşme sürecinin yönetilmesi konusunda gereğini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Memur maaşlarının, emekli maaşları ve asgari ücretlilerin maaşlarını, 2002 yılından bu yana enflasyonun üzerinde artırdıklarına dikkat çeken Bakan Şimşek, ''Şu anda gündemimizde ilave bir görüşme yok. Biz bu yıl bütçe hedeflerimizi çok rahat bir şekilde tutturabileceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla şu an itibariyle ilave tedbir öngörmüyoruz ama ekonomi canlı organizma gibidir, zaman zaman değerlendirmeler değişebilir. Biz memur maaşlarındaki artışın da makul bir çerçevede olacağını ve dolayısıyla inşallah bütçede ilave bir tedbire gerek görmeyeceğiz kanısındayız." diye konuştu.

Şimşek, iç tasarrufların artırılmasına ilişkin soruya da konunu ile ilgili Bakanlar Kuruluna bir tasarı sunacaklarını ifade etti. ''GSM'lerde vergi indirimi gündemde mi?'' sorusuna ise bugün Bakanlar Kuruluna sunacakları tasarıda makineden makineye iletişimi sağlayan sim kartların üzerindeki vergiyi kaldırmayı öngördüklerini aktardı.