BIST 10.046
DOLAR 32,34
EURO 34,71
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS'ye girmek için hızmasını çıkardı

Burnunda takılı olan hızması ile sınava geldi... Ancak önüne engel çıktı... Sınava girmek için hızmasını çıkardı...

Abone ol

Kars Paşaçayır Mahallesinde ikamet eden Pınar Öztürk burnunda takılı olan hızması ile sınava geldi.

Pınar Öztürk öğrenci kimlik kartları, sınav giriş belgesi ve kimliği ile sınava girmek için geldiği Kafkas Üniversitesi Yüksek Okulu'nda içeri alınmadı. Görevlilerin kendisinden burnundaki takılı hızmayı çıkartmasını istediler.

Pınar Öztürk gittiği okulun lavabosunda burnundaki takılı olan hızmayı güçlükle çıkartabildi. Eline aldığı hızmasıyla lavabodan çıkan Pınar Öztürk kendisine soru yönelten gazeteciye yanıt vermeden kontrol için yeniden polis kontrolünden geçerek sınava alındı.

Burada konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kafkas Üniversitesi Kars Meslek Yüksek Okulu Bina Denetim Görevlisi Ayhan Mert, "Bakanlıktan verilen talimata göre hiçbir şekilde ziynet eşyasında kamera sistemi olacak endişesiyle yasaklanmıştır hiç birisini kabul etmiyoruz. Ziynet eşyalarından yüzük, küpe, taç ve benzerleri kabul etmiyoruz. Burnunda hızmalı kız gelseydi bizler de almazdık. Kamera olmadığını garanti edebilir misiniz? Sizin elinizde ki kamera gibi bir kamera olur soruları alır dışarı sızdırabilir" dedi. Sınavdan çıkarak sorulardan oldukça memnun olduklarını söyleyen öğrenciler, eşyaların çıkartıldığını ve zor anlar yaşadıklarını belirterek, "Burnunda hızma ve kulaktaki küpelerden nasıl kopyalar çekilebilir ki ben bunu çok saçma buluyorum. Burundaki hızmadan kopya nasıl çekilebilir ki" diye konuştu.