BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.493,47
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak 2015 ÖSYM

KPSS 2015 sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı için gözler ÖSYM'de. KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı ise ÖSYM'den henüz gelmedi.

Abone ol

KPSS 2015 ve ÖABT sonuçları için memur adaylarının gözü kulağı ÖSYM internet sayfası sonuc.osym.gov.tr'de.

Ancak ÖSYM'den 2015 KPSS ve ÖABT sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

KPSS SONUÇLARI 2015 ÖSYM NEDEN AÇIKLANMADI?


Peki KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları nasıl açıklanacak? Adaylar KPSS ve ÖABT 2015 sonuçlarını nasıl öğrenecek?

KPSS sonuçlarıyla ilgili detayları sizler için derledik.

KPSS VE ÖABT SONUÇLARI sonuc.osym.gov.tr 'DE OLACAK 

2015 KPSS sonuçları ve ÖABT sonuçları ÖSYM 'nin sonuç açıklama sayfası sonuc.osym.gov.tr'den açıklanacak. Adaylar TC Kimlik Numaraları ve ÖSYM Aday Şifreleri'yle sisteme giriş yapıp KPSS sonuçlarını görebilecekler.

kpss 2015 sonuçları ve ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak gözler ÖSYM'de.jpg
ÖSYM KPSS ve ÖABT sonuçlarını yalnızca internet ortamından erişime açacak. Adaylara ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.

ÖSYM ADAY ŞİFRESİNİ KAYBEDENLER NE YAPACAK?

KPSS sonuçları için gerekli olan ÖSYM aday şifresini unutan öğrenciler yeni şifrelerini 3 yolla edinebilirler.

Şifrelerini unutan memur adayları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden yeni şifre alabilirler. Ayrıca ÖSYM Sınav Merkezleri'nden veya ÖSYM Koordinatörlükleri'nden yeni şifre edinilebilir.  

KPSS sonuçları ÖSYM aday şifresi alma.jpgKPSS ve ÖABT sonuçlarını görebilmeniz için ÖSYM’den aldığınız aday şifrenize ihtiyacınız var. Ancak bu şifreyi unuttuysanız ya da kaybettiyseniz paniklemeyin.

Bunun için ÖSYM’nin sitesine girerek ais.osym.gov.tr’den adresinden şifrenizi ücretsiz olarak yeniden alabilirsiniz. Siteye girdikten sonra “Şifremi Unuttum” alanına girerek yöneltilen soruları doğru yanıtlamanız gerekiyor.

Eğer internet ortamından şifre almayı başaramazsanız ÖSYM sınav koordinatörlüklerine veya LYS’de başvuru merkezi olarak görev yapan yetkilendirimliş başvuru merkezlerine geçirli nüfus cüzdanı veya pasaportunuzla şahsen başvurabilirsiniz. Bu merkezleri ÖSYM’nin internet sitesinden edinebilirsiniz. Unutmayın sizden başkası sizin adınıza şifre alamaz.