BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,67
ALTIN 2.515,73
HABER /  MEDYA

IŞİD'den daha büyük tehlike Akif Beki açıkladı

Suruç patlamasını bugünkü köşesinde değerlendiren Akif Beki, birbirimize düşmenin IŞİD'den daha büyük tehlike olduğunu yazdı.

Abone ol

Suruç patlamasını kaleme alan Akif Beki, olay sonrası akbabaların bile yapmayacağı fırsatçılıklar sergilendiğini yazdı.

31 kişinin öldüğü 140 kişinin yaralandığı Suruç patlaması, koalisyon görüşmelerini geride bırakarak ülke gündeminin ilk sırasına oturdu.

Bombalı saldırı sonrası ağır suçlamalar birbirini izledi. Hükümeti katil ilan edenler oldu, "olayın faili AKP" denildi. İşte bu söyleme itiraz eden Hürriyet yazarı Akif Beki, bugünkü yazısında nelerin IŞİD'den daha büyük tehlike olduğunu böyle sıraladı:

KARAMSARLIĞA YENİK DÜŞMEMEK

"İster kan biraderi, ister mezhep kardeşi, ister dindaş suretine bürünmüş olsun, insaniyetin yanında kötülük ve karanlığa karşı sonuna kadar mücadele edilecek.

Ancak bunu yaparken ihtiyacımız olan şey kararlılık, sağduyu, soğukkanlılığımızı kaybetmemek, yılgınlığa asla kapılmamak, psikolojimizi esir almaya yönelen şiddete teslim olmamak ve karamsarlığa yenik düşmemektir.

BİRBİRİMİZE DÜŞMEK

Ve hepsinin de başında, birbirimize kat'a düşmemek...

Terörün lanet olası amacına, kahrolası emellerine hizmet edecek bir şey varsa o da budur.

O da Suruç'taki alçakça saldırıdan yararlanmaya çalışmak, bu vahşetten bir takım kazanımlar çıkarmaya kalkışmak, kendi siyasi kavgasına ve propagandasına alet etme gayretine girmek...

Yani birbirimize düşmektir.

PROPAGANDA BOMBARDIMANLARI

IŞİD büyük bir tehlike.

Fakat ondan da büyük bir tehlike var kapımızda.

Her an birbirimize çevirmeye hazır beklettiğimiz işaret parmaklarımızın ucundaki tehlike.

Kayıplarımız henüz yerde, daha neye uğradığımızı bile anlayamamışken başlatılan propaganda bombardımanları, özel ajanda atakları...

Karşılıklı suçlamalar; 'Sen mi sebep oldun, ben mi' dalaşları; 'Sana mı yarar, bana mı yaramaz' hesapları... Akbabaların bile yapmayacağı fırsatçılıklar, mezar soyguncusu nebbaşları dahi utandıracak çıkarcılıklar, katliamdan bile kullanışlı malzeme çıkarma kalpsizlikleri, kıyılmış canlar üzerinden tiksinç istismarlar..."

Yazının tamamı için tıklayın