BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.412,08
HABER /  GÜNCEL

KPSS operasyonunda 6 tutuklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 'sınav' soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen 20 kişiden 6'sı tutuklandı

Abone ol

İzmir merkezli 7 ilde, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında dün adliyeye sevk edilen 20 şüpheliden 6'sı savcılıkça serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkemeye gönderilen 14 şüpheliden 6'sı tutuklandı, 8'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

7 İLDE SUÇ OPERASYONU

ÖSYM tarafından yapılan sınavlara sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan ve temmuz ayında tespit edilen suç örgütüne yönelik İzmir, İstanbul, Ankara, Van, Hakkari, Kütahya ve Diyarbakır'da yapılan operasyonda 6'sı öğretmen, 3'ü öğretim üyesi olmak üzere 19 kişi gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında 1 kişinin daha gözaltına alınmasıyla birlikte bu sayı 20 kişiye ulaşmıştı.

Temmuz 2012'de de sınavlara adayların yerine başkalarının girmesini sağlayan terör örgütünün şehir yapılanması KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonda ise 34 kişi gözaltına alınmış, zanlılardan 21'i tutuklanmıştı.