BIST 10.267
DOLAR 32,25
EURO 34,76
ALTIN 2.414,02
HABER /  GÜNCEL

Odatv davasında yeni duruşma

Çağlayan'daki Adliye Sarayı'nın önünde protesto gösterisi düzenlendiğini bildiren Rengin Arslan, kalabalığın duruşmaları izlemek için binaya girdiğini söylüyor.

Abone ol

Kamuoyunda Odatv davası olarak bilinen, gazeteci Soner Yalçın, yazar Yalçın Küçük ve eski emniyet müdürü Hanefi Avcı’nın tutuklu olarak yargılandığı davanın yeni duruşması Çağlayan Adliyesi’nde görülüyor.

Dava öncesinde adliye önünde bir basın açıklaması ve eylem yapan gazeteci ve yazarlar, tutuklu bütün gazetecilerin özgür bırakılmaları için çağrıda bulundu. Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay yaptığı açıklamada, “Bu dava siyasi bir dava, intikam davası haline dönüşmüştür. Ciddiyeti ve inandırıcılığı kalmamıştır,” dedi.

Aydın ve gazeteciler adına açıklama yapan Eşber Yağmurdereli ise demokrasi mücadelesinin zorlu olduğunu söyleyerek gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Odatv davasına destek vermek üzere, CHP’li milletvekilleri İlhan Cihaner, Melda Onur ve Veli Ağababa da açıklamaya katıldı. İlhan Cihaner ve Melda Onur açıklamanın ardından davayı takip etmek üzere duruşma salonuna girdi.

Açıklamada ayrıca gazeteciler Uğur Dündar, Şirin Payzın, Ayşe Arman, Ümit Zileli, Mustafa Mutlu yer aldı. Sanatçılar Orhan Alkaya ve Leman Sam da basın açıklamasına katılan aydınlar arasında.

Farklı duruşmalarda tahliye edilen gazeteciler Doğan Yurdakul, Müyesser Yıldız, Ahmet Şık, Nedim Şener, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Sait Çakır ve Coşkun Musluk’un da yargılandığı dava, 2011 yılının Şubat ve Mart ayındaki tutuklamalarla başlamıştı.