BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Açlık grevindeki vekil içerdekileri anlattı

BDP'li Sarıyıldız, mektup yazarak 32 gündür açlık grevini sürdürdüğü Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde, eylemi 60 günü geçen mahpusların sağlık durumlarını anlattı.

Abone ol

BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, mektup yazarak 32 gündür açlık grevini sürdürdüğü Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde, eylemi 60 günü geçen mahpusların sağlık durumlarını anlattı.

Sarıyıldız, bugün 66. güne giren açlık grevine, eylemin 34. gününde katıldığını belirterek, kendisi katıldığında eylemi sürdürenlerin durumunu “Söz konusu aşama, kilo kayıplarının bedende belirginleştiği, tenlerin saman kâğıdı rengine büründüğü, avurtların içe çöktüğü, göz çukurlarının derinleştiği, ancak anlam gücü, moral ve bilincin direnenler şahsında zirvede seyrettiği bir zamana tekabül ediyor” diye dile getirdi.

‘YÜZÜ KAĞIT GİBİ’
Sarıyıldız, açlık grevine 66 gündür devam eden arkadaşlarının durumunu şöyle aktardı: “Dijwar, Mahir ve Dr. Cihan arkadaşlar artık sıvı alamıyor. Dijvar 74 kilo ile başladı, şu an 59 kiloya düşmüş. Bize refakat eden arkadaş doğal otoritesini kullanarak onlara neredeyse zorla sıvı aldırıyor. 53 kiloya düşen Dr. Cihan biyolojik realiteye karşı amansız dirense de duyma ve görme duyuları her geçen gün zayıflıyor. Kimi arkadaşta sese karşı hassasiyet artıyor...

Anlayacağınız bulunduğumuz kısmın havalandırma alanı tarihinin en sakin günlerini yaşıyor. Özgür Heval, 24 basamaklı merdiveni çıkana kadar çaktırmadan 3 kez kestiriyor, mola veriyor, basamaklara çömeliyor. Mazlum Tekdal, eylemimizin başından beri diplomasi ayağını yürütüyordu. Ayakta kalamadığı için avukat görüşlerine tekerlekli sandalyeyle gitmesi icap ediyor. Mahir Heval uzamış siyah sakalı, kağıt beyazı yüzü, çalıya dönmüş bedenine rağmen durmadan eylem kadar, eylemi izah etmeyi de misyonunun bir parçası biliyor.”