BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  GÜNCEL

Kozakçıoğlu intiharı için şok iddia

Hayri Kozakçıoğlu kanser miydi? İntiharı bu sebeple mi seçti? İddiaya göre Kozakçıoğlu hastalığını ailesine dahi söylemedi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Eski İstanbul ve OHAL Valisi Kozakçıoğlu dün son yolculuğuna uğurlandı. Geride yanıt bulamayan "niye intihar etti" sorusu kaldı.

Bu konuda gündeme bomba gibi düşen iddia İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nurettin Sözen'den geldi.

Sarıyer'deki villasında intihar eden Kozakçıoğlu için Sözen 'kanserdi" iddiasında bulundu. Sözen, Hayri Kozakçıoğlu’nun kanser olduğunu ve bunu ailesine bildirmediğini söyledi.

‘EŞİM ÇOK SAĞLIKLIYDI’

Eşini son yolculuğuna uğurlayan Sabire Kozakçıoğlu ise Teşvikiye Camii'ndeki törende eşinin sağlıklı olduğunu söyledi. Sabire Kozakçıoğlu,  “Eşiniz son olarak size bir şey söyledi mi?” sorusu üzerine, “Ne kadar sağlıklı bir insandı. Ne söyleyecek?” dedi.

NİYE İNTİHAR ETTİ?

Hayri Kozakçıoğlu intiharındaki sırlarla birlikte dün toprağa verildi. Geride ise "Neden intihar etti" sorusu kaldı. Ailesine göre Kozakçıoğlu'nun intiharını gerektirecek bir durum yoktu. Kozakçıoğlu hakkında açılmış herhangi bir dava ve soruşturma da bulunmuyordu. Haliyle de şu ana kadar Kozakçıoğlu 'niye intihar' etti sorusunun yanıtı bulunabilmiş değil.

ESKİ DANIŞMANININ İDDİASI

İntihar şekli de kuşkuları ayaklandırdı. Kalbe silah dayayarak intihar pek seçilen bir yöntem değil. Kozakçıoğlu'nun eski basın danışmanı Taner Atilla geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada, "Kozakçıoğlu'nun yıllardır aynı silahı kullandığını ifade ederek, "O silahı iki elle kaldırıp kalbinin üzerine koyması mümkün değil" demişti.

SUİKAST ŞÜPHESİ

İçişleri eski Bakanı İsmet Sezgin ise cinayet ihtimalini dile getirdi: "Hem OHAL, hem de İstanbul Valiliği döneminde terör örgütlerinin hedefi haline gelmişti. Bence intihar edecek biri değildi. Belki de o fraksiyonların teşebbüsü olabilir. Otopsi raporu da cinayet mi, suikast mi olduğunu belirtmiyor."

İKİNCİ CEP TELEFONU SIRRI

İntihar şüphesi üzerine yoğunlaşan polis araştırmalarını derinleştirdikçe sır perdesini aralayacak önemli ipuçlarına ulaşıyor. Bu ipuçlarının başında da sürpriz bir şekilde ortaya çıkan ikinci cep telefonu geliyor. Kozakçıoğlu'na ait olduğu belirlenen ikinci cep telefonundaki tüm görüşmeleri incelemeye alan polis, ölümün intihar mı yoksa cinayet mi olduğunun sırrını incelemeler sonucunda aydınlatacak.