BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.431,97
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Reyhanlı açıklaması

Başbakan Erdoğan, Reyhanlı'daki saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "Saldırının yönetimi Suriye tarafından, elimizde belgeleri mevcut" dedi.

Abone ol

Reyhanlı'da bulunan Başbakan Erdoğan, 51 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu, saldırıdan Suriye yönetimini sorumlu tuttu:

"Bu işin yönetimi Suriye tarafından, onun da belgeleri, bilgileri şu anda elimizde mevcut."

İşte Erdoğan'ın açıklamaları...

AĞIR ÖDETECEĞİZ

Ve süreç devam ettikçe yargıda bunlar daha da netleşecek ve bunları da en kısa zamanda öyle zannediyorum ki bunlar deşifre olur, ortaya çıkar.Hepsi olur geçer ama bir gerçek var ki biz bu işin arkasındayız, takipçisiyiz, sonuna kadar bu işi kovalayacağız.

Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların kaynaklarına şu anda nüfuz etme gayreti içindeyiz. Ona göre de bunun bedelini kendilerine ağır ödeteceğiz."

TAZİYE ZİYARETLERİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Reyhanlı'daki temasları kapsamında kaymakamlıkta sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

130525erdo4.jpg

Başbakan Erdoğan, görüşmesinin ardından bombalı saldırılarda hayatını kaybeden Ahmet Hamdi Bozkaya'nın ailesinin evine taziye ziyaretinde bulundu. Baba Hilal Bozkaya ve ailenin yakınlarıyla görüşen Erdoğan, aileye başsağlığı dileklerini iletti.Bu arada iki çocuk babası Ahmet Hamdi Bozkaya'nın eşinin hamile olduğu, Bozkaya Ailesi'nin Suriye vatandaşlarına evlerini açtığı, iki Suriyeli ailenin geçimini sağladığı bildirildi.

Erdoğan daha sonra saldırıda hayatını kaybeden 19 yaşındaki açık lise öğrencisi Mehmet Koray Cüneydioğlu'nun evini ziyaret etti.Aile büyüklerince kapıda karşılanan Başbakan Erdoğan, ölen gencin babası Seraç Cüneydioğlu'na taziyelerini iletti.

Bir ay sonra askere gitmeye hazırlanan Mehmet Koray Cüneydioğlu'nun patlamanın olduğu gün açık lise sınavına girmek üzere evden ayrıldığı öğrenildi.Erdoğan, hayatlarını kaybeden 63 yaşındaki Selim Aslan ile Fatmanur Elboz ve teyzesi Nadire Kuvvet'in ailelerine de başsağlığı ziyaretinde bulundu.

130525erdo5.jpg