BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,53
HABER /  GÜNCEL

Beyaz Türkler'in intiharlarındaki sır!

Hayri Kozakçıoğlu'nun ardından herkes aynı sorunun yanıtını arıyor; 'Neden intihar etti?" Beyaz Türklerle ilgili bu intiharla ilginizi çekecek;

Abone ol

İNTERNETHABER - Kozakçıoğlu’nun kalbine ateş etmesi pek rastlanan bir intihar biçimi değil. Beyaz Türklerin intiharlarındaki sır kolay da aydınlanmaz! Bir soru ise tarih safralarını kemirir: Yaşamak mı ölmek mi daha çok cesaret ister?

Hayri Kozakçıoğlu’nun intiharı herkesi şaşırttı... Neden canına kıymak istedi, onu bunalıma sürükleyen şey neydi, hakkında açılacak bir soruşturmadan mı çekinmişti? Herkesin cevabını aradığı sorular bunlardı.

Ama Kozakçıoğlu'nun intiharı ne bir ilk ne de son olacak. Tarih buna benzer sır dolu intiharlarla dolu... , 'Beyaz Türkler'in sır dolu intiharlarına dair ilginç bilgiler döktü.

Bakın kim nasıl bir son seçmiş;

MEHMET PISAK (Ünlü ilaç devi Mustafa Nevzat’ın ortaklarından)

Mehmet Pısak hayatı boyunca hiç ama hiç çalışmadı. Eğlence hayatına takıldı. Gezdi, tatil yaptı. Çok sayıda sevgilisi oldu. Mehmet Pısak çok neşeli bir kişilikti. Girdiği her ortamda yaptığı espriler ve anlattığı fıkralarla gülmekten kırar geçirirdi. Aynı zamanda açık sözlüydü. Samimi bir itirafta bulunmuştu: “Ben Allah’a inanmıyorum. Çünkü eğer olsaydı, böyle adalet dağıtır mıydı? Bakın ben hayatım boyunca hiç çalışmadım ve nasıl hayat yaşıyorum. İnsanlar sadece karınlarını doyurmak için sabahın köründe yollara dökülüp akşama kadar ölesiye çalışıyorlar. Allah’ın böyle adaleti olur mu?”

Sarsıcı gelebilir... Ama Mehmet Pısak yaşadığı ironiyi sert sözcüklerle özetlemişti. Ve müthiş bir gerçeğin altını çiziyordu: “Çalışarak servet yapılmaz. Ancak servet çalışarak korunur!”

MUHTEŞEM BİR HAYATI VARDI

Üsküdar’da muhteşem bir villada yaşıyordu. Uşaklar, hizmetçiler, şoförler hizmet ediyordu. Ve hiç çalışmıyordu. Çünkü para basan bir şirketin Mustafa Nevzat İlaç A.Ş.’nin hissedarıydı. Kendisine vakit geçirecek hobiler de bulmuştu. Atçılık en büyük merakıydı. Mehmet Bey, 2000’li yılların başında cilt kanserine yakalandı. Bu hastalık yaşam kalitesini düşürmüştü. Güneşe çıkamıyor, ağır ilaç tedavisi alıyor ve herkes yazın sokakta gezerken o eve kapanmak zorunda kalıyordu.

NASIL İNTİHAR ETTİ?

Mehmet Pısak en nihayetinde kararını verdi. Her pazartesi olduğu gibi o gün de evlerine Uzak Doğulu masöz gelmişti. Mehmet Bey ve eşi Sevtap Hanım’a masaj yapacaktı. Mehmet Bey önce ben masaj alayım dedi. Bir saat kadar masaj yaptırdı. İyice gevşemişti. Eşine “Şimdi sıra sende” dedi gülümseyerek, “Ben yukarı çıkıyorum biraz dinleneceğim.” Eşi Sevtap Hanım masaj yaptırdığı sırada tek el silah sesi duyuldu. Hemen yukarı koştular. Mehmet Pısak kanlar içindeydi. Smith Wesson silahını başına ateşlemişti. Başucunda bir not yazılıydı: “Kalitesiz bir hayata daha fazla tahammül edemedim. Bağışlayın.”

ŞEVKİ ADALI (ARİSTOKRAT GAZETECİ)

Aristokrat bir ailenin mensubu Şevki Bey uzun yıllar Hürriyet Dış Haberler Müdürlüğü yapmıştı. Bir yerde maaşla çalışıyor olmasını ailesi içine sindiremiyordu. Silahı başına dayadı.
Hürriyet, ertesi gün tam sayfa Şevki Adalı’yı anlattı. Ama intihara hiç değinmedi.

MİSAFİRLİĞE GİTTİĞİ EVDE İNTİHAR ETTİ

Ünlü karikatürist ve illistüratör Sezgin Burak’a gelelim... Şu ünlü Tarkan çizgi romanını bize armağan eden çizere... 4 Ekim 1978 günü Levent’teki Emlakbank Konutları’nda misafirliğe gittiği evde intihar etti. 27 Mayıs’ın komutanlarından Münir Köseoğlu’nun 4’üncü kattaki evinin penceresinden dışarı sarktı. Tam iki saat boyunca ev sahibinin tüm yalvarışlarına rağmen geri adım atmadı. Feci şekilde can verdi.

MENDERES'İN OĞLUNUN İNTİHARI

Opera sanatçımız Şevkiye May, havagazını açık bırakarak intihar eden bir sanatçımızdı. Tıpkı Adnan Menderes’in oğlu Yüksel Menderes gibi.
Osmanlı’nın ünlü ziraat ve ticaret bakanı Sadullah Paşa da en az Menderes kadar havagazını acımasızca kullanmıştı.

YILLAR ÖNCESİNDEN İNTİHAR EDECEĞİ
GÜNÜ BELİRLEDİ


İlk materyalist yazarımız Beşir Fuad intiharı belki de kuramsallaştıran kişiydi. Yıllar öncesinden intihar edeceği güne karar vermiş ve kararlılıkla uygulamıştı. Üstelik sol bileğini kesip yaşadıklarını anbean kaleme almıştı. Son dakika yetişen doktora seslenişi bir tiradı andırıyordu: “Boşuna uğraşma doktor! Beş dakikalık ömrüm kaldı.”

SADECE KİRLİ VE ÇİRKİN KADINLARLA BİRLİKTE
OLABİLİYORDU

Aktedron Fikret de bileğini keserek ölümü seçmişti. Kimdi Aktedron Fikret peki? İlk empresyonist ressamımızdı. Entelektüel çevrelerde iyi tanınan önemli bir ressamdı. Uyku açıcı aktedron ilacını sürekli kullandığı için çevresinde bu isimle anılıyordu. Sadece çirkin ve kirli kadınlarla birlikte olabilen Aktedron aynı zamanda uyuşturucu bağımlısıydı.

TÜRKEŞ'İN DAMADI KENDİNİ ASTI

Alparslan Türkeş’in damadı Turgut Günay da ipi tercih edenlerdendi. Hacettepe’de öğretim üyeliği yapan Turgut Günay kalorifer dairesinde boynuna geçirdiği iple canına kıydı.

SİYANÜR ŞİŞESİ İLE GEZEN BEYAZ TÜRK

Bir insan cebinde neden siyanür şişesi taşır? Hürriyet’in kurucusu Sedat Simavi gazeteyi kurduğunda eğer başarılı olmazsa içmek üzere her an cebinde siyanür taşıyordu. O intihar etmedi ama torunu Saffet Simavi dedesinin aklından geçeni gerçekleştirdi.

3 KIZIN TOPLU AŞK İNTİHARI

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın kardeşi Erhan Aydınlar’ın kızı İpek Aydınlar da aşk kurbanı oldu. İki kız arkadaşı Özlem Yarar ve Sena Kalkavan birlikte aynı gün sevgililerinden ayrılmışlardı. Üçü de intihara karar verdi. Hepsi evlerinde ilaç içerek intihar etti. Diğer iki kızı aileleri son anda kurtardı. Annesini birkaç yıl önce kaybetmiş olan İpek’i ise kurtaracak kimse yoktu. Amcasının hastanesi Acıbadem’e kaldırıldığında iş işten geçmişti.

SON SAYFADA İNTİHAR EDECEKTİ

İntihar vakaları içinde en ilginci İlhan Şevket Aykut’unkidir. Galatasaray mezunu sanat eleştirmeni Aykut, intihara karar verdi. Ve bunun için de bir tarih belirledi. En son Fransızca bir sözlük çevirisi yapacak ve son sayfayla birlikte canına kıyacaktı. Sözlük 600 sayfalıktı. Her gün bir sayfasını çevirdi. 600’üncü günün sonunda cansız bedeninin taşıyamadığı başı kitabın üzerine devrildi. Silahıyla tek el ateş etmişti.