BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Köylüler bu otobüs için kuyruğa girdi

Bu otobüse binmek için sıkılmadan saatlerce bekliyorlar. Kimsenin bundan şikayeti de yok. Otobüsün kerameti ise;

Abone ol

Bu otobüsün kerameti içindeki bilgisiyarlar ve elbette internet bağlantısı. Yürüyen internet kafeye binmek için köylüler sıkılmadan saatlerce sırada bekliyor.

Burdur
'un Karamanlı ilçesinde, Kaymakamlık, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediye işbirliği yapıp, hurda bir otobüsü internet kafeye dönüştürdü.

Sponsorların reklamlarıyla kaplanan ve yenilenen, içinde 13 bilgisayar ile bir projeksiyon cihazı bulunan mobil otobüs, köyleri dolaşmaya başladı.


[PAGE]


ŞİKAYETSİZ TEK KUYRUK

Halk Eğitim Merkezi Eğitmeni Süleyman Sipahi tarafından derslerin verildiği mobil internet kafenin ilk durağı Bademli köyü oldu. Otobüsün dolması üzerine köylüler, araç dışında sabırla sıranın kendilerine gelmesini beklediler.

Köylülerden Yaşar Özcan, kucağında torunuyla geldiği mobil internet kafede, ''Okumanın yaşı başı yok'' diyerek, bilgisayar ve internet kullanmayı öğrenmeye çalışıyor. Kucağında bebeği ile interneti merak ederek geldiğini anlatan Yeşim Kutlu ise, ''Ailelerimizle internetten görüşmek, sohbet etmek istedik. Onun için internete merak sardık. Bu aracın köyümüze kadar gelmesinden dolayı çok memnunuz. Halk Eğitim Merkezine teşekkür ederiz'' diye konuştu.


[PAGE]



KADINLAR VE YAŞLILAR BAYILDI

Sponsor firmaların da desteğiyle 25 bin TL maliyetle mobil internet kafeyi hizmete soktuklarını kaydeden Karamanlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muharrem Erkil, amaçlarının, kırsal kesimde yaşayanların, özellikle kadınların, daha fazla teknolojiden ve hizmetten yararlanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

Yaptıkları alan taramalarında, köylerde, özellikle kadınların bilgisayar kullanımı konusunda kurs istediklerini, ancak ulaşım ve işleri nedeniyle ilçe merkezine gelemediklerini belirlediklerine işaret eden Erkil, şunları söyledi:

''Köylü vatandaş bize gelemiyorsa biz onlara gidelim düşüncesiyle gerçekleştirdiğimiz proje çerçevesinde, Karamanlı Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı arasında imzalanan protokol sonucu, atıl durumda bulunan belediyeye ait otobüs ile elimizde kullanım fazlası bulunan bilgisayarları değerlendirdik ve mobil internet kafe yaptık ve hizmete soktuk. Bunları yaparken maddi açıdan büyük zorluklarla karşılaştık. Sabrettik, sponsorlar bulduk, otobüsün iç ve dış dizaynını yaptırdık.''