BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,44
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Deniz ulaşımı daha çok tercih ediliyor

Deniz ulaşım ağını genişleten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, günde 137 seferle yılda 1 milyon yolcu taşıyor.

Abone ol

Yaptırılan 11 iskele ile Köfrez'e kıyısı olan her noktaya ulaşım sağlanıyor. 6 adet deniz otobüsü, 5 adet yolcu vapuru ile İzmit, Gölcük, Değirmendere, Ulaşlı, Halıdere, Karamürsel, Darıca, Derince, Tütünçiftlik, Hereke ve Yarımca iskelelerinden vatandaşlar deniz otobüslerini kullanabiliyor.

Günde 3 bin kişinin deniz araçları ile taşındığı hizmette ayrıca isteyen dernek, okul ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği organizasyonlar içinde özel turlar düzenliyor. Özel turlar ise İstanbul Adalar ve Körfez'e yapılan turlar şeklinde gerçekleştiriliyor. Deniz ulaşımı kullanan vatandaşlar bu hizmetten çok memnun olduklarını vurgulayarak deniz otobüslerin konforlu ve güvenli olması nedeni ile kullandıklarını belirtiyor.
Öte yandan geçen yıl olduğu gibi bu yılda İstanbul Büyükada seferleri devam edecek. Büyükada'ya yapılacak seferler 5 Haziran 2010 Cumartesi gününden itibaren başlayacak. İzmit'ten saat 10.30'da hareket edip 12.30'de İstanbul'da olacak. Yine aynı gün 19.00'de Büyükada'dan kalkacak deniz otobüsü 21.00'de İzmit'te olacak.