BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.463,75
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çamlıca Tepesi e tek kule geliyor

Çamlıca Tepesi TV-Radyo Kulesi Projesi'yle, görüntü kirliliği yaratan radyo kulelelerinin yerine, tek bir kule yerleştirilecek.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ThyssenKrupp Asansör Sanayi ve Ticaret AŞ arasında imzalanan Çamlıca Tepesi TV-Radyo Kulesi Projesi'yle ilgili yarışma düzenlenmesini kapsayan protokol, Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, Altyapı Mesken Kentsel Yenileme Çevre ve Sağlık Komisyonu'nun Çamlıca Tepesi TV-Radyo Kulesi Projesi'yle ilgili raporu görüşüldü.

Raporda, Çamlıca'daki radyo ve televizyon vericilerinin oluşturduğu görüntü kirliliğinin önüne geçilmesi ve tek kulede birleştirilmesi amacıyla Çamlıca Tepesi TV-Radyo Kulesi Projesi'ne yönelik çalışmaların başlatıldığı, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma Bakanlığı arasında ''Çamlıca Tepesi TV Kulesi ve Entegre Tesisleri Proje Hizmet Alımı ve Uygulama Projesine Dönüştürülmesi Süreçlerine İlişkin Protokol'' imzalandığı belirtildi.

Raporda, ThyssenKrupp Asansör Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından verilen dilekçede, şirketin 1988'den beri büyük şehirlerde yarışmalar düzenleyerek mimarlık ödülleri verdiği ve İstanbul'un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla bu yarışmayı Büyükşehir Belediye Başkanlığının uygun göreceği bir projeyle uygulamaya koymak istediğinin belirtildiği kaydedildi.

Şirketin proje yarışması düzenlemesini içeren protokole uygun görüş verilen komisyon raporu, toplantıda oy birliğiyle kabul edildi.