BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.413,17
HABER /  GÜNCEL

Haşim Kılıça suikast mi yapılacak?

Son yazılarında yazdığı her şey birebir çıkan Şamil Tayyar Haşim Kılıç'ın güvenliğinin artırılmasını istiyor. Gerekçeleri var Tayyar'ın..

Abone ol

Şamil Tayyar bugünkü yazısında yine bir sürü kehanette bulundu. Bunlardan biri Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı zorda bıracak bir görüştü. Tayyar yazısında Kılıç'ı sandığın tek güvencesi olarak gösteriyor ve provakasyonlara karşı güvenliğinin artırılmasını istiyor.

Kılıç'ın bu sözlerine karşı Fatih Altaylı da " bu yazı Anayasa Mahkemesi Başkanı'na doğrudan hakaret içeren bir yazı... Bu adam zaten bizden. Bizim dediğimizi  yapacak türden bir yazı. Bu adamı koruyun' demek isteniyor" diye karşı çıktı.

Kısaca Tayyar diyor ki;

-Uzun süredir kuşatma altında olan YSK CHP'nin istediği gibi karar verip referandum süresini 120 gün olarak açıkladı.

- Böylece CHP YSK’nın bu kararıyla, iptal başvurusunun referandumdan önce 60 gün içinde karara bağlanmama ihtimaline karşı ilave 60 gün daha kazandı.

- Bu kararı alanlar Kılıç’ın 4 ay gündemi oyalamayacağını ve
iptal kararının referandumdan önce verileceğini varsayıyorlar.

- Kılıç paketi 4 ay içinde gündeme alırs

BU YAZI HAŞİM KILIÇ'A HAKARETTİR

CNN Türk'te Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi'ne katılan Fatih Altaylı Şamir Tayyar'ın bu yazısını Anayasa Mahkemesi başkanına doğrudan hakaret içeren, onu yandaş gibi gösteren bir yazı olduğunu söyledi.

Altaylı şöyle konuştu:

"Şamil Tayyar'ın yazdıklarını okumak gerekirse Anayasa Başkanı üyeler üzerindeki etkisini kullanarak iptal başvursunu geçersiz kılacak ve sandığın önünü açacak diyor. Sandığın önünü zaten açacak. Anayasa Mahkemesi'nde iki madde iptal edilirse, o iki maddenin haricindekiler yine sandığa gidecek. Ama Tayyar o iki maddenin dahi Anayasa Mahkemesi tarafından engellenmeyeceğini düşünüyor eğer Haşim Kılıç oradaysa... Sanki Haşim Kılıç birilerine ihsası oy yapmış da, oyunun rengini söylemiş de onu bilerek bir şey söylüyor. Çok yanlış bir yazı, Haşim Kılıç'ı zorda bırakacak bir yazı...

Haşim Kılıç hukukçu olmadığı halde, Anayasa Mahkemesi'nde kaldığı 20 sene boyunca hukukçu haline geldi. Haşim Kılıç bunların etkisi altında kalacak bir isim değil. Ama bu yazı Anayasa Mahkemesi başkanına doğrudan hakaret içeren bir yazı... Bu adam zaten bizden. Bizim dediğimizi  yapacak türden bir yazı. Bu adamı koruyun' demek isteniyor"

a, iptali yüzde yüzdür. Ne yapıp edip sandığın önünü açacak.

SANDIĞIN TEK GÜVENCESİ HAŞİM KILIÇ

Şu anda referandum sandığının tek güvencesini Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç olarak gösteren Şamil Tayyar bu nedenle Kılıç'ın güvenliğinin artırılmasını istiyor.

Tayyar yazısına şöyle devam ediyor:

"Şu anda referandum sandığının tek güvencesi Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç olarak gözüküyor. Paketi 4 ay içinde gündeme alırsa, iptali yüzde yüzdür. Ne yapıp edip sandığın önünü açacak.

Bu ağır sorumluluğu nedeniyle provokatif eylemler de gündeme gelebilir. Haşim Kılıç’ın şu andan itibaren güvenliği daha üst düzeyde sağlanmalıdır.

Anayasa değişikliğini ve demokratik açılımları akamete uğratmak isteyenler, sistemi kullanarak çözüm üretemediklerinde her yola başvurabilirler.

Son Kaos Planı, en somut örneğidir."