BIST 9.911
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.444,68
HABER /  DÜNYA

Korsanlardan at pazarlığı

Silah gemisi yüklü gemiyi kaçıran korsanlar istedikleri fidyede miktarı düşürdü.

Abone ol

Somali açıklarında korsanların el koyduğu tank ve silah yüklü Ukrayna gemisinin serbest bırakılması için 8 milyon dolarlık bir fidye üzerinde anlaşmaya yakın olunduğu öne sürüldü.

Korsanlarla teması olan Farah adlı bir kişi, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, paranın Cibuti’den bir tekneyle geleceği, korsanların da söz konusu gemiyi önümüzdeki günlerde bırakacağının tahmin edildiğini söyledi.

Amerikalıların bu anlaşmanın farkında olduğunu, geminin bırakılması için başka bir seçenek olmadığını anlatan Farah, savaş gemilerinin tehdit etmesi halinde ise korsanların son ana kadar savaşacağını ve rehinelerin hayatının riske atılacağını belirtti.

Bu arada, korsanları takip eden Amerikan 5. Filosunun sözcüsü Nathan Christensen, fidye görüşmelerini doğrulayamayacağını, ancak bu krizin yakında sona ermesini ümit ettiklerini söyledi.

Geminin sahibi olan şirket ile korsanlar arasındaki görüşmelere taraf olmadıklarını hatırlatan sözcü, gemideki silah yükünün “yanlış ellere geçmesinden” endişe ettiklerini kaydetti.

Korsanlar, Somali açıklarında 20 kişilik mürettebatı olan Ukrayna bandıralı MV Faina adlı gemiye geçen ay el koymuş, gemide Kenya’ya gönderilen 33 adet T-72 tankı olduğu bildirilmişti.

Hobyo açıklarında bulunan ve yaklaşık 50 korsanın koruması altında olan gemi, Amerikan savaş gemileri tarafından yakından izleniyor.