BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Konyada torpil dehşeti

Konya'da bayramda oynadıkları patlayıcı maddelerden yaralanan 9 çocuk hastaneye kaldırıldı.

Abone ol Konya'da bayramda oynadıkları patlayıcı maddelerden yaralanan 9 çocuk hastaneye kaldırıldı.

Demir borunun içine bırakılan torpilin patlatılması sonucu yaralanan çocuklardan Abdüsselam Evyapan (14), tedavi gördüğü Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, şaka uğruna bayramı hastanede geçirmek zorunda kaldığını söyledi.

Arkadaşlarının kurbanı olduğunu belirten ilköğretim öğrencisi Evyapan, ''Ziyaret dönüşü mahalledeki çocuklar beni yanlarına çağırdı. İçinde torpil olduğunu sonradan öğrendiğim demir borunun içine bakmamı istediler. Tam o sırada patlama oldu'' dedi.

Ardından dehşete kapılan çocukların ''çocuğun gözü çıktı'' diye bağırarak kaçmaya çalıştıklarını ifade eden Evyapan, şunları kaydetti:

''Hiçbir şeyi doğru düzgün görememeye başladım. Sol gözümü hissetmiyordum. Hemen hastaneye kaldırdılar beni. Kör olma riskim bulunduğu için gelir gelmez ameliyata aldılar. Gözümün içinde yüzlerce yabancı madde varmış. Tekrar ameliyata hazırlanıyorum. Durumun farkındayım. Bundan sonra bu ne ilk ne de son ameliyat olacak. Çok canım yandı. Torpil gibi patlayıcı maddelerle başka çocukların canı yanmasın.''

Evyapan, bayramı hastanede geçirmek zorunda kalan ailesinin sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Hastanede tedavi gören çocuklardan Mustafa Dumanoğlu (11) ise ''Bayramın birinci günü bakkaldan aldığım torpili şişenin içine bıraktım. Bir süre sonra patladı. Ben de sağ gözümden yaralandım. Şimdi bulanık görüyorum'' diye konuştu.

SÜ Meram Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hürkan Kerimoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her bayram hastanelerine patlayıcı maddeyle yaralanan çok sayıda çocuk geldiğini söyledi.

Bu bayramda da hastanelerine torpil, havai fişek, maytap gibi maddelerin patlatılması sonucu yaralanan 9 çocuğun geldiğini belirten Kerimoğlu, ''Çocuklardan 3'ünün durum ciddi. Bunlar hemen ameliyat edildi. Tabii ki bu onlar için ne ilk ne de son ameliyat olacak. 6 çocuğun ise görmelerinde bulanıklık olacak. Patlayıcı maddeler kör ediyor'' dedi.

Bu maddelerin sokaklarda eğlence aracı olarak kullanılmaması gerektiğini ifade eden Kerimoğlu, şunları kaydetti:

''Bu tür maddeler yüzünden birçok çocuk bir daha göremiyor. O pırıl pırıl parlayan gözleri aydınlığa bir daha açılmıyor. Sokaklarda özellikle çocuklar tarafından eğlence aracı olarak kullanılan bu tür patlayıcı maddelerin satışının yasaklanması gerekiyor. Aileler de bu konuda bilinçlendirilmeli. Hastalarımızdan görme yeteneğini tamamen kaybedecekler var. Bu çocukların tedavisi aylar alacak.''