BIST 10.280
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.418,68
HABER /  DÜNYA

Taliban müzakereleri yalanladı

Afganistan'da Taliban rejimi döneminde dışişleri bakanlığı yapan Vekil Ahmed Mütevekkil iddiaları yalanladı.

Abone ol Afganistan'da Taliban rejimi döneminde dışişleri bakanlığı yapan Vekil Ahmed Mütevekkil, geçen ay Suudi Arabistan'da Afgan hükümeti yetkilileriyle barış görüşmeleri amacıyla bir toplantıya katıldıklarına dair haberleri yalanladı.

Mütevekkil, merkezi Pakistan'da bulunan AIP ajansına yaptığı açıklamada, bu haberlerin tümünün yanlış olduğunu, Suudi Arabistan'daki toplantının Taliban temsilcilerinin katıldığı resmi bir görüşme olmadığını söyledi.

Tersine bunun sıradan, normal bir toplantı ve akşam yemeği olduğunu belirten Mütevekkil, ülkenin farklı yerlerinden gelen heyetlerin Afganistan'ın sorunları hakkında konuştuğunu, benzer endişeleri dile getirdiklerini kaydetti.

Mütevekkil, "Ancak ne resmi bir müzakere oldu ne de Taliban temsilcileri bu tartışmalara katıldı" diye konuştu.

Taliban yönetiminin eski Pakistan Büyükelçisi Abdülselam Zaif, Kral Abdullah'ın geçen ay verdiği bir yemeğe Afgan hükümet yetkilileri, Taliban temsilcileri ile Hizb-i İslam örgütünün lideri, eski Başbakan Gülbeddin Hikmetyar'ın bir temsilcisinin katıldığını söylemişti.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin sözcüsü Hümayun Hamidzade de bu haberlerin ardından yaptığı açıklamada, Mütevekkil gibi müzakere iddialarını yalanlamıştı.

Hamidzade, Kral Abdullah'ın iftar yemeğinde bir arada bulunmalarına rağmen, Suudi Arabistan'ın arabuluculuğunda kimseyle barış görüşmesi yapmadıklarını söylemişti.