BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Sivasta coşkulu asker uğurlama

Sivas'ta askerlik çağına gelen gençlerin yakınları, evlatlarını davul zurna eşliğinde askere uğurladı.

Abone ol Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde askerlik çağına gelen gençlerin yakınları, evlatlarını davul zurna eşliğinde, coşkuyla birliklerine uğurlamanın gururunu yaşadı.

Koyulhisar'dan bu yıl 1988/3 tertip olarak askere gidecek gençler için ilçe merkezinde tören düzenlendi. Gençlerin aileleri ve yakınları tarafından vatani görevlerini yapacakları illere davul zurna eşliğinde halaylar çekerek gönderildiler.

Uğurlama töreninde asker yakınları, ''En Büyük Asker Bizim Asker'' sloganları attı.

Koyulhisar Merkez Mahallesi Muhtarı Ahmet Kundakçı, oğlunu askere göndermekten gurur duyduğunu belirterek, ''Terör memleketimizi parçalayıp, bölmeye uğraşsa da biz onlara inat askerlerimizi davul zurna ve dualarla uğurluyoruz'' diye konuştu.

Asker adayları ise vatani görevlerini yapacak olmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Aileleri ve yakınlarıyla vedalaşan askerler omuzlarda otobüslere bindirilerek uğurlandı. Araç konvoyuyla ilçe merkezinde tur atan asker adayları vatani görevlerini yapacakları yere doğru hareket etti.

Uğurlama törenine, Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, AK Parti İlçe Başkanı Eyüp Ayın, asker adaylarının aileleri, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.