BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  POLİTİKA

Barzaninin Meclisdeki 70 adamı

MHP’li Deniz Bölükbaşı, Bahçeli’nin sözünü ettiği "PKK destekçisi 96 vekil var" iddiasını bir adım ileri götürdü: “Barzani ‘adamım var’ demişti”

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 96 PKK sempatizanı TBMM üyesinden söz etmesi, Meclis’te günün tartışması haline geldi.

MHP liderinin yabancı yayın organlarında bu iddiayı destekleyen yayın ve listelerin varlığından söz etmesi üzerine, basın mensupları, liste arayışına girdiler.

MHP’li Deniz Bölükbaşı, kendisine site adresi soran habercilere, “Benim Internetim yok, bilgisayarım yok. Ben adreslerini bilmem” diye esprili yanıt verirken, “Bu sitelerin bir çoğuna erişim engellenmiştir. Ama bu listelerin varlığından şüphe bile duyulamaz. Daha da ötesi, 1 Mart 2003 tarihinde Tezkere görüşmesi öncesinde Mesut Barzani’nin ‘içerde 70 milletvekilim var bu tezkere çıkmaz’ açıklaması ne çabuk unutuldu. Bu gizli ve yeni bir şey değil ki!... Bahçeli yeni bir bilgiyi dile getirmedi, bilenen bir şeyi söyledi” dedi.

KUZEY IRAK'A TAMPON BÖLGE

Devlet Bahçeli’nin önerdiği Kuzey Irak’da bir güvenlik şeridi kurulmasına ilişkin tartışmaların sorulması ve güvenlik şeridi oluşturulmasının coğrafi ve fiziki koşullar nedeniyle mümkün olmadığı yolundaki eleştirileri yanıtlayan Bölükbaşı; “Daha önce bu tür öneriler gündeme geldiğinde mümkündü de şimdi niye mümkün değil? 1 Mart tezkeresinden sonra biz güvenlik şeridi oluşturmayacak mıydık? Elbette dağın tepesine güvenlik şeridi kurmak istersen mümkün değil, fiziki olarak. Çok güç. Fakat dağların ötesine geçip, sınırın 30 kilometre içinde bu tür bir güvenlik kordonu oluşturulabilir. Bu konuda uluslararası hukuk açısından da şartlar uygundur” diye konuştu.

CASUS BELLİ
Bölükbaşı, sınırın 30 kilometre içine kurulacak bir güvenlik kordonunun, casus belli (savaş nedeni) olup olmayacağı yolundaki bir soruya da, “Peki PKK teröristlerine yardım yataklık edilmesi, Barzani’den destek alıp, Barzani’nin bölgesinden gelip, Türk karakoluna saldırması, askerlerimizi şehit etmesi casus belli değil mi?” diye soruyla karşılık verdi.