BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.429,52
HABER /  SPOR

Yattara sorunlarıyla kaldı

Transferi son anda gerçekleş-meyen Yattara, sakatlığı nedeniyle çalışmalarını takımdan ayrı sürdürüyor.

Abone ol Trabzonspor'dan Katar kulübü Al Sadd'a transferi son anda gerçekleşmeyen Yattara, sakatlığı nedeniyle çalışmalarını takımdan ayrı olarak sürdürüyor.

Yattara'nın durumunu değerlendirmek için toplanacak olan yönetim kurulu, futbolcu hakkında Ersun Yanal'ın vereceği raporu bekliyor.

YÖNETİM YATTARA İÇİN TOPLANACAK

Trabzonspor'da yaklaşık 1 aydır gündemi meşgul eden İbrahima Yattara'nın Katar kulübü Al Sadd'a transferinin son anda gerçekleşmeyişi tüm planları alt üst etti. Son 5 resmi maça Yattara'sız çıkan ve bu maçlardan 4'ünü kazanıp, birinden beraberlikle ayrılan Trabzonspor'da, şimdi gözler teknik direktör Ersun Yanal'ın bu futbolcu hakkında vereceği raporda. "Yattara takımda kaldı. Artık satışı söz konusu değil. Yattara hakkındaki son kararı hocamız verecek" diyerek topu Ersun Yanal'a atan Başkan Sadri Şener ve Yönetim Kurulu'nun, kısa süre içerisinde toplanıp Gineli futbolcuya yüksek bir miktarda para ceza kesmesi bekleniyor. Yattara'ya ceza kesilme gerekçesi olarak, Yönetim Kurulu'ndan habersiz olarak başka bir kulüple anlaşması ve izinsiz olarak basın toplantısı düzenlemesi gösteriliyor.

YANAL, YATTARA'YLA GÖRÜŞTÜ

Gineli futbolcuyu tekrar takıma dahil edip etmeyeceği merakla beklenen ve bu konuda açıklama yapmayan teknik direktör Ersun Yanal'ın, Yattara'yla bir görüşme yaptığı ve kendisine sakatlığının geçmesi için bir program verdiği öğrenildi. Yattara'ya moralini yüksek tutması konusunda uyarılarda bulanan Ersun Yanal'ın, bu futbolcuyu Galatasaray maçı kadrosuna dahil etmesi beklenmiyor. Yanal'ın, Yattara'yı ilerleyen haftalarda sakatlık durumuna bağlı olarak tekrar kadroya alabileceği öğrenildi.

ISAAC EL ÜSTÜNDE TUTULUYOR

Trabzonspor'un son haftalardaki performansı ile yıldızlaşan Nijeryalı futbolcusu Isaac Promise'ye takım arkadaşları ve teknik direktör Ersun Yanal özel ilgi gösteriyor. Sempatik tavırları ile arkadaşları arasında en çok sevilen isimler arasına giren Isaac, Galatasaray maçında da Trabzonspor'un en önemli kozları arasında yer alacak. Son Konyaspor maçında Isaac'i, Umut ve Gökhan'la birlikte hücumda değerlendiren Yanal'ın, Galatasaray maçında ise forvet sayısını azaltması bekleniyor. Yanal'ın bu maçta Isaac'e yine şans vereceği ancak ileride Gökhan, Umut ikilisinden birini kulübeye çekebileceği belirtildi. Bu arada Serkan Balcı'nın milli takıma çağırılması takımda sevinç yarattı.

YATTARA SALONDA ÇALIŞTI

Öte yandan Trabzonspor, ligin 7. haftasında Galatasaray ile oynayacağı derbi maçın hazırlıklarını, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı çalışmayla sürdürdü.

Teknik direktör Ersun Yanal yönetiminde yapılan çalışmaya milli takımlarda bulunan Song, Tony Sylva, Tolga, Onur, Ceyhun, Serkan ve Barış katılmazken, sakatlıkları devam eden Hüseyin, Yattara ve Gökhan Ünal salonda çalıştı. Hafif sakatlığı bulunan ve izinli olan Ferhat ise idmana çıkmadı. Diğer futbolcular kuvvet ve denge çalışmalarından sonra salonda kondisyon çalışması yaptı. Üç kalecisi de milli takımlarda bulunan Trabzonspor, Beşiktaş derbisi öncesi olduğu gibi Galatasaray derbisi öncesi de hazırlıklarını kalecisiz sürdürüyor.