BIST 9.121
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,48
HABER /  DÜNYA

Koronalı kadın yanında yatan annesinin ölümünü izledi! Son kez maskesini çıkarıp baktı

İNGİLTERE'de yaşanan bir aile dram, koronavirüsle mücadele için herkesi bir kez daha alarma geçirdi. Kendisi de koronavirüse yakalanan kadın, hastanede yanındaki yatakta oksijen makinasına bağlı olan annesinin ölümünü izledi! O onları bakın nasıl anlattı...

Abone ol

İngiltere'de her ikisi de Covid-19'a yakalandıktan sonra, yanındaki hastane yatağında annesinin ölümünü izleyen bir kadın, önlemlere uyulması çağrısında bulundu. Leicestershire bölgesinde yaşayan 76 yaşındaki Maria Rico, ölümünü hızlandıracağını bilmesine karşın, iki kızıyla son kez konuşabilmek için oksijen maskesini çıkarttı.

O anı "çok üzücü" diye tanımlayan Anabel Sharma ise, yine de annesinin yalnız ölmemesinden memnun olduğunu söyledi. Sharma, virüs konusunda farkındalığı artırmak için annesiyle son fotoğraflarını yayımlamaya karar verdi.

'Beş dakika konuşabildi'
49 yaşındaki Sharma, annesinin maskenin çıkartılmasından yarım saat kadar sonra son nefesini verdiğini belirtti. Sharma'nın kızkardeşi Susana'nın da, koruyucu giysilerle yanlarında olmalarına izin verildi.
Susana "Son nefesini verene kadar elini tuttuk" diye ekledi. "Onunla birlikte olabilmemiz ve annemize biraz olsun huzur verebildiğimizi bilmek bana kendimi iyi hissettiriyor" dedi.

Koronavirüs tüm aileye yayıldı ve tüm hane halkının testleri pozitif çıktı.

Oğlum virüsü okulda kaptı hızlıca hepimize bulaştı

Rico, kızı Sharma, eşi ve oğulları 10 yaşındaki Noah, 12 yaşındaki Isaac ve 22 yaşındaki Jacob ile aynı evde yaşıyordu. Sharma, oğullarından birinin virüsü okulda kaptığını ve "korkutucu" bir hızla tüm aileye bulaştığını anlattı. Sharma ayrıca "Tüm insanlardan kurallara uymalarını ve başkalarını da düşünmelerini istiyorum" dedi.

Sharma ve annesi, aynı gün Leicester kentindeki bir hastaneye yatırıldı ve Rico 1 Kasım'da hayatını kaybetti. Hâlâ hastanede olan Sharma, annesinin cenazesini internetten izledi.

Mükemmel bir büyükanneydi

Akciğerleri virüsten hasar aldığı için evde oksijen tedavisine devam eden Sharma "Ne olacağını, iyileşemeyeceğini çok iyi biliyordu ve tedavilerden bıkmıştı" dedi. Sharma ayrca annesini "mükemmel bir büyükanne ve "çok çok kararlı" bir kadın diye tanımladı.