BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Korkuteli'nde Aile eğitim kursu açıldı

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ilçede ilk kez 0-18 yaş arası ‘Aile Eğitim Kursu’ açtı.

Abone ol

Korkuteli Halk Eğitim Merkezi’nde Maide Dai Zengin tarafından verilen ‘Aile Eğitim Kursu’na 40 kişi katıldı.

210 saat sürecek olan kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Çatalkaya, Milli Eğitim Bakanlığı’nca toplumsal gelişmeyi ve refahı güçlendirmek amacı ile 1993 yılından bu yana 0-6 yaş grubunda çocuğu bulunan ailelere uygulanan eğitimlerle anne ve babanın eğiterek çocuğun zihinsel, duygusal, fiziksel ve toplumsal olarak çok yönlü gelişimine katkıda bulunulmasının hedeflendiğini söyledi. Çatalkaya, aile eğitimlerin çocuklara yapılan yatırımların toplumsal faydaya dönüştüğünü, bireysel ve toplumsal kalkınmaya destek sağladığını, aile içi iletişimi güçlendirdiğini, annelerin kendilerine güven kazanmasını sağlayarak, çocukların okul başarısının artmasına büyük katkılar yaptığını belirtti.


İlçede ilk kez 0-18 yaş arası Aile Eğitimi Kursu başlattıklarını anlatan Çatalkaya, “Aile Eğitimi’ne ayrılan kaynakların etkili ve verimli kullanılabilmesi, hizmet tekrarının önlenebilmesi için çocuklara ve ebeveynlere götürülecek eğitim, sağlık, bakım, koruma, danışmanlık hizmetleri disiplinler arası ve bütüncül bir yaklaşımla ele alınarak, ulusal aile eğitimi politika ve stratejileri çerçevesinde bu kursu açtık. Bakanlığımız tarafından geliştirilen bu program, 0-18 yaş arasında çocuğu olan ailelere yönelik olarak hazırlanmış bir programdır” dedi.
Programın genel amacının ülke genelinde 0-18 yaş arasında çocuğu olan anne-babaların anne-babalık becerilerinin geliştirilmesi ve böylece aile içi ilişkilerin güçlendirilmesi yoluyla çocuğun ve ergenin var olan potansiyelini kullanmasını sağlamak olduğunu belirten Çatalkaya, “İki grup halindeki kursumuzun ilk ayağı 2011 yılının Ocak ayında tamamlanacak. İkinci grup eğitimi ise Haziran ayında tamamlayacağız.Kursa sadece anneler değil, baba, babaanne, anneanne, abla, ağabey, amca, dayı, teyze, hala ve çocuk bakıcıları da katılabilir” diye konuştu.