BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.416,58
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a kimsenin diyemediği sözler

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşesindre Başbakan Erdoğan'a dostça tavsiyelerde bulundu...

Abone ol

Hürriyet Gazetesi'nin sivri kalemi Ahmet Hakan Coşkun bugün köşesini yine iktidara ve Başbakan Erdoğan'a ayırdı.

Hakan, Erdoğan'a tevsiyelerde bulunduğu yazısında Başbakan'dan kullanması ve kullanmaması gereken sözleri alt alta dizince ortaya bakın birkaç maddelik bir tavsiye listesi çıktı. O tavsiyelerden bazıları şöyle:

 - Tayyip Bey... Nasıl ki erkekler için “bay” sözcüğünü kullanmıyoruz, kadınlar için de ”bayan” sözcüğünü kullanmamalıyız... Lütfen şu kahrolası “bayan” sözcüğünü lügatinizden çıkarır mısınız?

-  Tayyip Bey... “Kadın-erkek eşitliği” meselesi, biz erkeklerin tartışmaktan çok hoşlandıkları, demagojiye açık basit bir mesele gibi gözükmesine karşın acayip netameli, karmaşık, derinlikli ve çok tartışmalı bir meseledir. Bu nedenle “Kadın ve erkeğin yaratılışı farklı” diyerek son noktayı koymuş olmuyorsunuz, sadece o kadim tartışmayı körüklemiş oluyorsunuz.

-  Tayyip Bey... “Ülkede baskı gören gazeteciler var” demek iyi güzel de, “Ülkede hakkında dava açılan karikatüristler var” meselesini ne yapacağız?

-  Tayyip Bey... Partinizde tek sesliliği ve muhteşem bir disiplini sağlamış olmak büyük başarıdır başarı olmasına ama yine de hiç olmazsa “hani demokrasi?” falan diyecek muarızlar için muvazaalı da olsa bir iki çatlak ses çıkmasına müsaade buyursanız nasıl olur?

-  Tayyip Bey... Bütün son sözleri siz söyleyemezsiniz... Bırakın bazen “sevgili bakanlarınız” da son sözü söyleyiversinler.

-  Tayyip Bey... Artık iyi kötü bir medyanız var... Fakat medyanızın hali içler acısı... Satmıyor, okunmuyor, izlenmiyor, sorun çözeceğine sorun çıkarıyor. Bunca oy alabilen bir liderin medyasının neden bu kadar az tiraj ve reyting aldığı konusunda biraz kafa yormaya ne dersiniz?

Hakan'ın bu tavsiyelerine Başbakan'ın uyup uymadığını ise zaman gösterecek..