BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Trabzon'dan 'gol'bastı şov!

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında karşılaştığı Kasımpaşa'ya adeta gol olup yağdı.

Abone ol

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Kasımpaşa'yı deplasmanda 7-0 mağlup etti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, hafta içinde yapılan çalışmalar iyi gittiği için oyuncularının genel havasının iyi olduğunu anlatarak, "Maç içinde oyun disiplini içinde olmaları, yardımlaşmanın iyi olması, ciddi biçimde maça başlamaları, golü bulduktan sonra oyunun rahat bir hale dönüştürmesi hem 3 puanı kazandırdı, hem de farklı bir skor ortaya çıkardı. 3 puan çok önemliydi ama gollerin de fazla olması bizim için iyi. Gereksiz iki sarı kart gördük, onlar anlamsızdı. Bütün oyuncularımı kutluyorum. Özellikle oyun disiplini ve ciddiyeti nedeniyle bütün oyuncularımı kutluyorum. Rakibin de yediği gollerden sonra direnci kırıldı. Zaten olağanüstü hırslı bir şekilde bunu bir çıkış maçı olarak görüyorlardı. Goller gelince dirençleri kırıldı, inançları kaybolmaya başladı. Oyuna katkıları azalmaya başladı. Onları moralsiz bir durumda yakalamak, bizim için maçı daha rahat bir hale dönüştürdü. Yoksa biz de mükemmel değildik. Ama iyi işler yaptık, doğru işler yaptık. Seyircimiz kısıtlamaya rağmen sayısal üstünlüğü sağladı. Taraftarımızın destek kalitesi sahaya yansıdı" dedi.

Güneş maçın son dakikalarıyla ilgili, "Bugün oyuncularınız 7. golden sonra, oyunu o şekilde bitirmek için 5-6 dakikalık zaman geçirdiler, bu davranışı nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, "Çok bariz bir şekilde öyle yapmak doğru değil. Futbol oynamak lazım. Tempolu da olan dönemler vardı. Daha çok hamle yapmayı seviyoruz ama maçın gidişine göre rakibin durumuna göre biraz son 6-7 dakika kesin bir defa sanki anlaşma varmış gibi oynandı. Bunu da doğru bir görüntü olarak görmüyorum. Biraz daha atak olabilirdik" diye yanıt verdi.

VURAL: "İLK DAKİKALARDA YEDİĞİMİZ GOLLER TAKIMIN MOTİVASYONUNU BOZDU"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural, karşılaşmanın hakemlerine tepki göstererek, "Bir takımın çöküşünü hakem kanalıyla ancak bu kadar hızlandırabilirsiniz. 3. golde 5 metre ofsayt var. Yardımcı hakem 'ofsayt değil' dedi. Bebbe kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yerde kaldı, biz kaleci Onur'u kırmızı kartla oyundan atmasını beklerken, bizim oyuncumuza sarı kart gösterdi. Oyuncular bunu o kadar net takip ettiler ki, hakemin bu davranışını doğru bulmadılar ve takım halinde itiraz ettiler. Hoca burada verdiği kararla takımı tam bitirdi. İşte kırmızı kart, sarı kart hem size adaletsizlik yapıyor, hem de darmadağın oluyorsunuz" dedi.

Vural, maçtan önce oyuncularıyla hakem konusunda konuştuğunu ifade ederek, "Ligin çıkış yapması mümkün, genç ve dinamik hocalardan bir tanesi, bu maçta bir adaletsizlik yapacak biri değil' dedim. Ama beni hayal kırıklığına uğrattı. Ondan daha objektif olmasını beklerdim. Bir takımın çöküşünü hakem kanalıyla bu kadar hızlandırabilirsiniz. Hakemler de unutmasın, herkes insan, sinirleri var. Yaptıklarıyla bu kadar insanlara karşı emeğe karşı saygılıklık yapma hakkı, kasıtsız da olsa yok" diye konuştu.

İlk yarı ve ikinci yarının ilk dakikalarında yedikleri gollerin takımın motivasyonunu bozduğunu belirten Yılmaz Vural sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha maçın 1. dakikasında kaptırdığımız top kalemizde gol oldu. Bu başlangıç takımın şevkini kırdı. Trabzonspor ilk devrede 4 pozisyon, 3 gol buldu. İkinci devre 45. saniyesinde yine kalemizde yediğimiz golle maç 4-0 oldu. 10 kişi kaldıktan sonra 'biz ne kadar fazla gol yemeyiz' mantığıyla oynamamızı gerektirdi. Buradan çıkardığımız ders, oyundan kopmamamız gerektiğidir. 5. golde rakip 4 kişiyle geldi, bizim oyuncular takip etmeyi bıraktı. Bu mahalle maçında olmaz."

Yılmaz Vural, Trabzonsporlu oyuncuların maçın son dakikalarında centilmence davranıp, gol atmayı düşünmediğini kaydederek, "Trabzonsporlu oyuncular centilmen insanlar. 7-0'dan sonra gol atmaya düşünseler, belki Adana Demirspor'un başına gelen bizim başımıza gelirdi. Kalemizde göreceğimiz gol onları geçebilirdi. Kendilerine teşekkür ederiz. Futbolda centilmenliğin, meslektaşına olan saygının çok güzel bir göstergesidir bu. Trabzonspor'u kutluyorum" dedi.