BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu içini ABD'ye döktü

Kılıçdaroğlu yeni bir polemiğin kapısını araladı. ABD gazetesine konuşan CHP lideri, hükümeti bakın nasıl topa tuttu?

Abone ol

Amerikan basını Kemal Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'yi mercek altına aldı. Kılıçdaroğlu ABD gazetesine CHP'yi 'güvenilir alternatif olarak tanımladı. Wall Street Journal'a konuşan CHP liderinin açıklamaları Başbakan Erdoğan'ı kızdıracak:

''Washington, (hükümetin) gerçek niteliğini yeni anlamaya başladı."

Erdoğan hükümetinin 'gizli bir gündemi' olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, hükümetin İsrail ve İran politikalarını hedef aldı.

"İSRAİL İLE İLİŞKİLER İYİLEŞTİRİLMELİ"

Gazeteye göre Kılıçdaroğlu, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi, ayrıca Türkiye'nin İran'daki rejimden ve Filistinli Hamas hareketinden daha uzak durması çağrısında bulundu.

"DİNİ GİZLİ GÜNDEMİ VAR"

Erdoğan hükümetinin "dini ve demokratik olmayan gizli bir gündeminin" bulunduğunu savunan Kılıçdaroğlu, ''Washington, (hükümetin) gerçek niteliğini yeni anlamaya başladı" diye konuştu.

CHP'Yİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRİYOR

Wall Street Journal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı mülakata dayanarak verdiği haberde, ''CHP'nin imajını yeniden şekillendirdiğini'' yazdı.

GÜVENİLİR ALTERNATİF

ABD'nin önemli gazetelerinden Wall Street Journal'da Marc Champion tarafından kaleme alınan ve gazetenin internet sayfasında yer alan haberde, Kılıçdaroğlu'nun partisini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetine karşı ''güvenilir bir alternatif'' yapmaya çalıştığı görüşüne yer verildi.

AK PARTİ BATI'YA BAĞLI DEĞİL

Batıda AK Parti'nin CHP'ye göre serbest ekonomiye, yurttaşlık haklarını iyileştirmeye ve Türkiye'yi AB üyesi yapmaya daha bağlı göründüğünün hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, ''Bu algılamanın farkındayız, ama bu yanlış bir algılama'' dedi.

CHP lideri, şimdi partisinin Türkiye'nin AB üyelik sürecine AK Parti'den daha fazla bağlı olduğunu ve Türkiye'de tüm partilerin serbest piyasa ekonomisini desteklediğini söyledi.

ALAY KONUSU EDİLİNCE VAZGEÇTİ

Haberde, Kılıçdaroğlu'nun baş örtüsü hakkında partisinin yeni tutumunu açıklarken, ilk olarak üniversite kampüslerinde baş örtüsünün hangi tarzda takılacağına açıklık getirdiği, "AK Parti yandaşları arasında yaygın olan türban tarzını saf dışı ettiği", ancak medya tarafından "alay konusu edilince" ayrımdan vazgeçtiği belirtildi.

Gazeteye göre Kılıçdaroğlu, üniversitelerde "herkesin istediği gibi giyinmekte özgür olması", ancak tüm kamu görevlileri için türban yasağının devam etmesi gerektiğini söyledi.