BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,83
ALTIN 2.434,86
HABER /  GÜNCEL

Koray Çalışkan gözaltına alındı

Boğaziçi ve Medeniyet üniversitelerine düzenlenen FETÖ operasyonunda 72 gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Boğaziçi Üniversitesi akademisyeni Koray Çalışkan da var. Çalışkan bugün sabah saatlerinde evinde gözaltına alındı.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi ile İstanbul Medeniyet Üniversitesi çalışanlarına yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında akademisyen ve yazar Koray Çalışkan'ın da bulunduğu 72 kişi gözaltına alındı.

CHP milletvekili Oğuz Kaan Salıcı twitter hesabından akademisyen Koray Çalışkan'ın gözaltına alındığını yazdı.

CHP'Lİ VEKİL DUYURDU

Salıcı, şu mesajı paylaştı: Koray Çalışkan az önce evinde gözaltına alındı. Gerekçe belli değil, ikameti  belli bir akademisyen bir kez daha ifadeye davet edilemedi.

FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINDI

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı’nın tweet atarak duyurduğu gözaltı sebebinin FETÖ olduğu ortaya çıktı.

Hakkında gözaltı kararı verilen Koray Çalışkan'ın FETÖ imamı Cemal Uşak'la yoğun biçimde irtibatlı olduğu belirtildi.

42 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Boğaziçi Üniversitesi'nden aralarında Koray Çalışkan'ın da bulunduğu biri profesör 8 kişi ile Medeniyet Üniversitesi'nde 19 tıp fakültesi profesörü olmak üzere 64 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararı verilenlerin çoğunun Bylock kullanıcısı olduğu öne sürülürken şu ana kadar 42 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. 

FETÖ'den gözatına alınan Koray Çalışkan kimdir