BIST 10.644
DOLAR 32,24
EURO 35,08
ALTIN 2.503,49
HABER /  GÜNCEL

Konyaspor kağıt üstünde lige tutundu

Yılmaz Vural hesap yaptı, Konyaspor ligde kalıyor!

Abone ol
Konyaspor'da Buca maçından sonra Ziya Doğan'ın yerine teknik direktörlük görevine getiren Yılmaz Vural, takımın ligde kalma umudunun ligin altındaki diğer takımlarla eşit olduğunu belirterek, "34 puanı alan ligde kalır." dedi.
Yılmaz Vural, kendisiyle ilgili 'istikrarsızlık' eleştirisine de "Ben Alex Ferguson'la aynı yıl teknik direktörlüğe başladım. Ferguson, takım kazansa da kaybetse de 25 yıldır Manchester United'in başında. Bense Türkiye'de 20 takım değiştirmek zorunda kaldım. İstikrarsızlık Türkiye'nin genel sorunu." şeklinde cevap verdi.

Ziya Doğan'dan boşalan teknik direktörlük görevi teklifini yardımcılarıyla birlikte geniş bir değerlendirme yaptıktan sonra kabul ettiğini anlatan Yılmaz Vural, "Takımla çalışmaya başlayalı 3 gün oldu. Görevi kabul ederken yaptığım değerlendirmede takımın ligde kalma ümidinin sanılandan yüksek olduğunu görmüştüm. Çalışmaya başladığım günden bugüne takımın sergilediği performans ümidimi kuvvetlendirdi. Konya halkının maçlarda takıma vereceği destekle, inanıyorum ki biz bu işin altından kalkarız." dedi.
Mevcut durumda 26 puanlı Kardemir Karabükspor'un altında bulunan bütün takımların ligde kalma ve düşme şanslarının eşit olduğunu vurgulayan Konyaspor'un yeni Teknik Direktörü Yılmaz Vural, 34 ve üzeri puan alan takımın 15. sırada yeralarak lige tutunacağını tahmin ettiğini söyledi.
Yılmaz Vural, Konyaspor'un 34 puana ulaşabilmesi için kalan maçlarında en az 19 puan toplaması gerektiğini ve geride kalan 13 maçta bu kadar puanı toplayacaklarına inandığını kaydetti. Yılmaz Vural, bu puanları toplamak için kalan maçları 4'lü üç gruba ayırdığını ve oyunculardan oynayacakları her 4'lü maçtan en az 7 puan kazanmalarını istediğini söyledi.
Takıma verilecek ödül vecezaların da belirlendiğini açıklayan Vural, ''Yönetimle konuştuk ve prim sistemini de buna göre uyarladık. Oynanacak 4 maçta 7'nin üzerinde puan aldıklarında ekstra prim vereceğiz. 7 puanın altına düştüklerinde de ceza vereceğiz. 7 puan aldıklarında ne ödül ne ceza vereceğiz." dedi.
Kendisinden önce görev yapan Ziya Doğan'a da iyi bir takım kurduğu için teşekkür eden Teknik Direktör Vural, Konyasporlu futbolcuların deneyimli ve kaliteli oyuncular olduğunu ifade etti. Vural, oyuncuların antrenmanda söylediklerini anladığını ve uyguladığını sözlerine ekledi.