BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Belçikalılar 'Patates Tava Devrimi'ni kutluyor

249 günle hükümet kuramama rekorunu Irak'ın elinden alan Belçika'da halk, rekoru ilginç eylemlerle kutluyor. Hatta bazı Belçikalılar rekora 'Patates Tava Devrimi' adını taktı.

Abone ol

Belçika'da siyasetçiler 249 gündür hükümet kuramayarak pek çok kişinin utanç olarak gördüğü bir rekora imza atarken, halk rekoru partilerle kutluyor.

Bazı Belçikalılar rekoru 'Patates Tava Devrimi' diye adlandırıyor

Ülkede 6 milyon nüfuslu Flamanlarla, nüfusu 4,5 milyonu bulan Fransızca konuşan Walonların siyasi liderleri, altı ayı aşkın bir süredir hükümet kurmayı başaramadı.

Ama görüş ayrılıklarını bugünlük bir kenara bırakaan Flamanlar ve Walonlar hükümetsizlik rekorunu ilginç etkinliklerle kutluyor.

Flaman bölgesindeki Ghent'te yapılacak, binlerce kişinin katılacağı partide 249 kişinin soyunması umuluyor.

Yine Flaman bölgesindeki Leuven'de ülkenin geleneksel yiyeceği olan patates kızartmaları bedava dağıtılacak.

Fransızca konuşulan öğrenci kenti Louvain-Le-Nouve'de ise bedava bira dağıtılacak.

De Standaard gazetesi, 'Nihayet dünya şampiyonu olduk' manşetiyle çıktı.

'Patates tava devrimi'

Hatta bazı Belçikalılar hükümetsizlik rekoruna 'Patates Tava Devrimi' adını veriyor.

Flaman bölgesinin Başbakanı Kris Peeters, 'Tabi federal bir hükümetin olmaması ciddi bir durum. Ama diğer yandan eylemlerdeki mizahı da takdir ediyorum' dedi.

Kral Albert'in arabuluculuğu görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Johan Vande Lanotte, siyasi liderlere çabalarından vazgeçmeme çağrısında bulundu.

Belçika Radyosuna konuşan Lanotte, yüzde 70 oranında bir uzlaşma sağlandığını, ancak son adımların zorlu olduğunu belirtti.

Lanotte, 'Görüş ayrılıkları bu kadar büyükse, partiler büyük adımlar atmalı. Bu kolay değil. Bazen kendileri bile ne kadar zor olduğunu fark etmiyor. Parti tabanında büyük sıkıntılar yaşamadan büyük reformlar yapamazsınız' dedi.

Belçika, geçen Haziran'da yapılan ve hiçbir partinin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu elde edemediği genel seçimlerden bu yana geçici bir hükümet tarafından yönetiliyor.