BIST 9.492
DOLAR 32,49
EURO 34,76
ALTIN 2.483,93
HABER /  GÜNCEL

Konya'da Suriyeliler'in evlerine saldırdılar

Konya'nın Karatay ilçesinde 200 kişilik bir grup, mahallelerindeki Suriyeliler'in evlerine taş ve sopalarla saldırdılar. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken saldırılarda 20 ev hasar gördü.

Abone ol

KONYA’nın merkez Karatay İlçesi Şems Tebrizi Mahallesi’nde kalabalık bir grup, taş ve sopalarla Suriyelilerin ev ve iş yerlerine saldırdı. DHA'nın haberine göre polisin müdahalesiyle kalabalık dağılırken, saldırıda 1 Suriyeli yaralandı.

Olay, bugün saat 20.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Şems Tebrizi Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede oturan yaklaşık 200 kişi, bir araya gelip mahallede oturmasını istemediklerini belirttikleri Suriyelilere ait ev ve işyerlerine taş ve sopalarla saldırdı.Camları kıran kalabalık ev ve iş yerlerine girip eşyaları dağıtarak, zarar verdi. İhbar üzerine mahalleye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

20 EV HASAR GÖRDÜ

Polisin müdahalesiyle grup, sokak aralarına kaçarak dağıldı. Olayda 20 ev ve işyeri zarar gördü, Suriye uyruklu bir kişi de başına aldığı darbe sonucu yaralandı. Yaralı, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.Mahallede yoğun güvenlik önlemi alan polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.