BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,75
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cüler Yunanistan'a kaçarken yakalandı

Bodrum'dan Yunanistan'a motorla kaçmaya çalışırken yakalanan 3 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklanan FETÖ üyelerinin kamu çalışanı olduğu ve 15 Temmuz sonrası kamudan ihraç edildikleri belirtildi.

Abone ol

BODRUM ilçesinden, İstanköy Adası'na motor yatla kaçmaya çalışırken yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Sahil Güvenlik ekiplerince Bodrum Karaada açıklarında 27 Ekim'de bir motor yatta yakalanan 17 şüpheliden polisteki ifadesi tamamlanan Muhammet B, Abdullah A. ve Ömer Yusuf Y. adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Abdullah A. ve Ömer Yusuf Y. tutuklanırken, Muhammet B. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki ifade alım işlemleri devam eden 2 şüphelinin ise başka illere gönderildiği ve soruşturmalarının bu illerde süreceği belirtildi.

Sahil Güvenlik ekiplerince Bodrum Karaada açıklarında 27 Ekim'de durumundan şüphelenilen bir motor yata "dur" ihtarında bulunulmuş, ekiplerce yapılan aramada organizatörlük yaptıkları iddia edilen tekne kaptanı 2 kişi, 4 Suriye uyruklu ile 13'ü çocuk 30 Türk vatandaşı yakalanmış, tekne kaptanları sevk edildikleri mahkemece tutuklanmıştı.

Yunanistan'a kaçmaya çalışan 17 Türk vatandaşının, Ankara ve İzmir'de yaşayan Emniyet, Milli Eğitim, TSK, TİB gibi farklı kurumlardan ihraç edilen ve arama kaydı bulunan FETÖ üyeleri olduğu belirlenmişti.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı tutuklanmış, 6'sı da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.