BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
HABER /  DÜNYA

İran'da çatışma: 8 İran askeri öldü

İran'ın kuzeybatısında Türkiye sınırına yakın noktadaki Çaldıran kentinde PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada 8 İran askeri ve çok sayıda terörist öldü.

Abone ol

İRAN'ın kuzeybatısında,  Van'ın  Çaldıran ilçesi karşısında yer alan ve Türkiye sınırına yakın noktadaki  Çaldıran kentinde teröristlerle yaşanan çatışmada 8  İran askerinin öldüğü bildirildi.

İran resmi haber ajansı İRNA'ya açıklamalarda bulunan Batı  Azerbaycan eyaleti Vali Yardımcısı Ali Rıza Radfer, "Sınır muhafızlarımız ile terörist gruplar arasında  Çaldırankentinde çıkan çatışmada birçok terörist öldürüldü. Ancak, bu çatışmalarda 8 askerimiz de hayatını kaybetti." ifadesini kullandı.

ÇATIŞMA TAM TÜRKİYE SINIRINDA YAŞANDI

Radfer, çatışmanın sınırın sıfır noktasında yaşandığını belirterek, "Terörist gruplara karşı bölgede operasyon devam ediyor." dedi.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Çatışmayla ilgili daha detaylı bilginin, operasyonlar sonlandığında paylaşılacağını kaydeden Radfer, çatışmada öldürülen güvenlik güçlerinden 3'ünün sınır muhafızı, 5'inin ise muvazzaf asker olduklarını söyledi.

İran'ın Batı  Azerbaycan eyaletindeki yaklaşık 45 bin nüfuslu sınır kenti,  Van'ın  Çaldıranilçesinin karşısında yer alıyor.