BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Konteyner kentlerde kaç aile yaşamaktadır?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Van'da meydana gelen depremden sonra Van il merkezi başta olmak üzere, Van'ın hangi ilçelerinde ve kaç adet konteyner kent bulunmaktadır?" diye sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

"Bu konteyner kentlerde kaç aile yaşamaktadır? Yaşayan toplam kişi sayısı nedir?

Tahirpaşa konteyner kentte kaç aile yaşamaktadır? Tahirpaşa Konteyner Kent'in yaşam koşulları burada yaşamak zorunda kalan yurttaşlarımız için uygun mudur? 1 aya yakın süredir elektrik kesintisi olduğu doğru mudur?

Anadolu Konteyner Kent'te kaç aile yaşamaktadır? Anadolu Konteyner Kent'in yaşam koşulları burada yaşamak zorunda kalan yurttaşlarımız için uygun mudur? 1 aya yakın süredir elektrik kesintisi olduğu doğru mudur?

Kayaçelebi Konteyner Kent'te kaç aile yaşamaktadır? Kayaçelebi Konteyner Kent'in yaşam koşulları burada yaşamak zorunda kalan yurttaşlarımız için uygun mudur?

Kışla Konteyner Kent'te kaç aile yaşamaktadır? Kışla Konteynır Kent'in yaşam koşulları burada yaşamak zorunda kalan yurttaşlarımız için uygun mudur?

Alkanat Konteyner Kent'te kaç aile yaşamaktadır? Alkanat Konteyner Kent'in yaşam koşulları burada yaşamak zorunda kalan yurttaşlarımız için uygun mudur?

Maddi imkanları yetersiz olan ve ayrıca depremden günümüze kadar kalıcı barınma çözümü bulunamayan çok sayıda yurttaşımız varken, Van İli Erciş İlçesi'nde boş olan ama dağıtılmayan bin 200 konteyner olduğu doğru mudur? Doğru ise bu boş olan 1200 konteynerın dağıtılmamasının gerekçesi nedir?"