BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.433,82
HABER /  DÜNYA

ABD'de Putin'i kendi silahıyla vurdu

ABD'nin en popüler senatörlerinden John McCain, Rusya'nın önde gelen gazetelerine makale yazdı.

Abone ol

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Amerikan New York Times gazetesinde ABD yönetimini eleştiren bir makalesinin yayımlanmasının ardından ABD'li senatör John McCain sürpriz yaptı.

McCain, Rusya'da Komünist Parti'ye yakınlığıyla bilinen Pravda gazetesinde yayımlanan makalesinde Putin'e oldukça ağır eleştiriler yöneltti. Cumhuriyetçi senatör McCain, makalesinde, Rusların büyük bir halk olduğuna ve adil yönetilen bir toplum olarak yaşama arzularına inandığını vurgulayarak, halkın kendine güvenen, hesap veren ve saygı duyan bir yönetimi hakkettiğini kaydetti.

RUS KARŞITI

Rusya'da kendisinin "Rus karşıtı bir politikacı" olarak tanındığına değinen McCain, bugüne kadarki açıklamalarının amacını, "yolsuzluklarını sahtekarlıkla örtmeye çalışan Rus hükümetinin gerçek yüzünü göstermeye çalışmak" şeklinde özetledi.

McCain, sert eleştirilerini sıralarken, "Putin yönetiminin Rus değerlerine inanmadığı, halkın egemenliğini kabul etmediği, kendisiyle aynı görüşte olmayanları ve muhalifleri cezalandırdığı, seçimleri manüple ettiği, basın yayın kuruluşlarını denetim altında tuttuğu, insan hakları kuruluşlarını tehdit ederek baskı uyguladığını ve yolsuzlukları ifşa eden gazetecileri öldürdüğü" iddialarında bulundu.

Putin'in dış politikasını da hedef alan McCain, Kremlin yönetiminin uluslararası arenadaki konumunu güçlendirdiğini kabul ederek, "Rusya'nın onbinlerce vatandaşını katleden Suriye yönetimi gibi saldırgan ve herkese tehdit oluşturan diktatörleri müttefiki olarak seçtiğini" ifade etti.

BÖYLE YAKALANMIŞTI... (TIKLAYIN)

7939.jpg