BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.407,47
HABER /  DÜNYA

Memecan'dan Ahmet Hakan'a ilginç mesaj!

Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden insanları konu aldığı karikatürle büYük tepki toplayan Salih Memecan Habertürk'te suçlamalara yanıt verdi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Ünlü karikatürist Salih Memecan, Söz Sende'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı. 'Gezi' karikatürüyle ilgili tepkilere cevap veren Memecan, 'Niye kızıyorlar anlamıyorum. Yanlış anlaşılmaması lazım. Yanlış olduğunu düşünseydim özür dilerdim.' diye konuştu.

İşte Memecan'ın açıklamaları...

"TEPKİLERİ ANLAYAMADIM"

Bu karikatüre niye tepki koydular anlayamadım. Bu karikatür benim yaşıtlarımın bilmesi gereken bir şey diye düşünüyorum. Biz öyle bir nesildik ki bir sürü arkadaşımız bu işte harcandı. Şimdi bakıyoruz ve görüyoruz ki birileri onlara iş bölümünde harcanma görevi vermişler. 27 mayıs öncesinde de bir sürü genç öldü. Onları da birileri gaza getirdi. Bugün de o çocuklar arasında kullanılanlar da var.

"BİRİLERİ GENÇLERİ KULLANIYOR"

Bu karikatürün yanlış anlaşılmaması lazım. Yanlış olduğunu düşünseydim özür dilerdim. Hatta çizmezdim. Ben karikatürlerimi gösteriyorum yayınlanmadan önce. Yanlış anlaşılma olmasın diye. Bu karikatürün tek mesajı şu; birileri bu gençleri kullanıyor. Beni de kullanmışlardır gençken.

"NURCAN AKAD'I ARADIM..."

Nurcan Akad, karikatürüm için 'İnsanlığın öldüğü yer' dedi. Nurcan beni tanıyor, biliyor. Niye böyle yazmış. Bu gibi tepkiler karşısında aslında kimseyi aramam, cevap vermem. Ama Nurcan'ı aradım. O da 'Bütün protesto yapan gençleri genelliyorsun.' dedi.

AÇLIK GREVİ KARİKATÜRÜ

Açlık grevi karikatüründe şunu çizdim: açlık grevi 3 aya girer ve birileri de kutluyor bunu. Çünkü o ara birileri bu açlık grevinin bitmemesi için, ölüme yatışın devam etmesi için kutlama yapıyorlardı, memnunlardı. Benim eleştirdiğim o insanlar. Yoksa benim çocukların ölüme yatmasını kutlayacak halim yok.

"HÜSEYİN ÇELİK DE OLSA ÖYLE ÇİZER"

Kılıçdaroğlu'nu dansöz olarak çizmem de çok ahım şahım bir şey değildi. Karikatüristler böyle çizer. Özal'ı da çizmiştim. Ben de çizdim başkaları da çizdi. Hüseyin Çelik, 'Ben olsaydım çizmezdim.' demiş. Yanlış söylemiş, o olsa o da çizer. Karikatürist olunca öyle çizmeniz lazım.

"BALBAY, GAZETECİLİKTEN DOLAYI İÇERİDE DEĞİL"

Mustafa Balbay'ın suçlandığı konu darbe organizasyonuna iştirak etmek.  Balbay, avukat da olabilirdi, eczacı da olabilirdi. Onun gazetecilik faaliyetinden dolayı içeride olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'de gazeteciler  darbe konusunda işbirliği yaptılar bunu biliyoruz. Medya derneği olarak Balbay için açıklama yapamayız o yüzden.

"HEM ELEŞTİRMİŞ HEM KARİKATÜRÜMÜ KULLANMIŞ"

Ahmet Hakan, benim ne kadar kötü karikatürist olduğumu yazmış. Ertesi gün bir yazı yazmış; ortasına da benim karikatürümü koymuş illüstrasyon olarak. İnternetten almış kullanmış. Çok beğenmiş herhalde.

"İYİ BİR KARİKATÜRİSTİM"

Kötü karikatürist lafına alınmıyorum. Çünkü kötü karikatürist değilim. Bazen kötü çizdiğim oluyor ama ben iyi bir karikatüristim. Vicdanlı bir karikatüristim.

BAŞBAKAN DA KIZIYOR

Başbakanın da karikatürünü çiziyorum. Kızdığı karikatürlerim oldu. Arayıp söylemez ama benim kulağıma gelir. Birileri kızabilir, bu doğal.