BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,36
HABER /  DÜNYA

Öncüpınar Sınır Kapısı kapatıldı

Halep’in Azez ilçesinin kontrolünün El Nusra Cephesinin geçmesinden sonra ÖSO kontrolündeki Esselame Sınır Kapısı (Bab es Selame) giriş ve ç...

Abone ol

Halep’in Azez ilçesinin kontrolünün El Nusra Cephesinin geçmesinden sonra ÖSO kontrolündeki Esselame Sınır Kapısı (Bab es Selame) giriş ve çıkışlara kapatıldığı için Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan da giriş ve çıkışlara izin verilmiyor.
Kilis’in karşısında bulunan ve Türkiye’ye 8 kilometre mesafede bulunan Halep’in Azez ilçesinin dün çatışmalar sonucu El Nusra Cephesinin kontrolüne geçmesinden sonra Özgür Suriye Oordusu askerleri Azez ilçesinin kırsalına çekildi. Bunun üzerine Esselame Sınır Kapısı geçişlere kapatıldı. Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan da bu yüzden giriş ve çıkışlara izin verilmiyor. El Nusra cephesinin Esselame Sınır Kapısı’nı ele geçirmek için saldırı hazırlığı yaptığı, ÖSO’nun ise bu kapıya yığınak yaptığı öğrenildi. Öte yandan, Azez ilçesinin kontrolüne geri almak isteyen ÖSO’nun kırsalda toplanan askerlerine cephane ve silah takviyesi yaptığı her an yeniden bir çatışma başlayacağı iddia ediliyor.
Sınır kapısının kapalı olması nedeniyle ülkesine gitmek isteyen Suriyelilerin bekleyişleri ise Öncüpınar Sınır Kapısı önünde sürüyor.
(İHA)