BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Komisyon'da gergin anlar SON DAKİKA

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ile AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu'nun tartışması, Adalet Komisyonu'nda gergin anların yaşanmasına sebep oldu.

Abone ol

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ile AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, TBMM Adalet Komisyonu’nda sözlü tartışma yaşadı. Komisyonda, ayrıca CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer arasında da ‘Lan’ tartışma yaşandı.

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ve soruşturma usullerinde değişiklik de öngören kanun teklifinin görüşüldüğü TBMM Adalet Komiyonu’nda, eski Kültür ve Turizm Bakanı İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay’ın yaptığı konuşmaya AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Günay’a “Sizin bize hakaret etmeye hakkınız yok. Hele sizin hiç yok. AK Parti hükümetinde bakanlık yaptınız. Neden o zaman konuşmadınız şimdi konuşuyorsunuz. Çünkü siz bakanlıktan alındıktan sonra böyle yaptınız beyefendi, sayın bakan.Tercihinizi zamanında yapsaydınız" dedi.

CEKETİNİ İLİKLERDİN

Günay ise, “Evinde internet varsa bak izle. Kendi tercihimi kendim yaptım. İstanbul yağmalanmasına göz yummuş olsaydım, başbakanın 10 kez uyarmamış ve sesimi çıkartmamış olsaydım hala bakandım. Sen de çemkirmez, ceketini iliklerdin karşımda" dedi. Yaşanan sözlü tartışmayı diğer milletvekilleri önledi.

KOMİSYON GERİLDİ, 'LAN' TARTIŞMASI

Komisyonda, konuşturulmadıklarını ve sözlerinin sürekli kesildiğini iddia eden CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ile AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer arasında tartışma yaşandı. Birbirlerine ‘Lan’ diye hitap eden milletvekilleri yüksek sesle birbirlerine bağırdı ve yerlerinden kalkarak birbirlerine doğru gitmek istedi.Yanlarındaki milletvekilleri ise bu harekete tutarak izin vermedi. Bu sırada Öztürk, masaya vurunca önündeki pet su şişesi masanın üzerine devrildi. İkili arasında süren tartışmayı diğer milletvekilleri ayırmaya çalıştı.Öztürk, Başer’e ‘Herkes çıksın baş başa kalalım beraber.ödedi. Öztürk’te bu teklifi kabul etti. Tartışma, milletvekillerini araya girmesi ve komisyona 10 dakika ara vermesiyle sonlandırıldı.