BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,63
HABER /  DÜNYA

Obama Nisan'da Asya turuna çıkıyor

ABD Başkanı Barack Obama, Nisan ayında Asya turuna çıkacak.

Abone ol
ABD Başkanı Barack Obama, nisan ayı sonunda Japonya, Güney Kore, Malezya ve Filipinler’i kapsayan Asya turuna çıkacak.
 
Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Obama’nın, ülkesinin Asya-Pasifik ülkeleriyle olan politik, ekonomik ve güvenlik işbirliğini artırmaya yönelik taahhütleri çerçevesinde bu ülkeleri ziyaret edeceği bildirildi.
 
Obama, Japonya’da Başbakan Şinzo Abe ile görüşecek. İki ülkenin 54 yıllık müttefikliğini modernleştirme çabalarını konuşacak Obama, Trans-Pasifik Ortaklığı’nın da vasıtasıyla ekonomik bağlarını derinleştirme, Asya’da ve küresel bazda karşılaşılan diplomatik zorluklarda işbirliğini genişletmeye yönelik adımları da ele alacak.
 
Güney Kore’de Devlet Başkanı Park Geun-hye ile bir araya gelecek Obama, ABD’nin güçlü bir müttefikliğe yönelik taahhüdünü yineleyecek, Kuzey Kore’deki son gelişmeleri ve Güney Kore-ABD Serbest Ticaret Anlaşması’nın uygulanmasını görüşecek.
 
Malezya’da ise Başbakan Necip Tun Abdürrezzak ile görüşecek olan Obama, iki ülke arasındaki diplomatik, ekonomik ve savunma alanında ilişkileri derinleştirmeye yönelik somut ilerlemeleri ele alacak.
 
Obama, son olarak Filipinleri ziyaret edecek. Obama, Cumhurbaşkanı Aquino ile görüşerek, iki ülke arasındaki ekonomik ve güvenlik işbirliğini gündeme getirecek. 
 
ABD Başkanı Barack Obama, eylül ayında ülkede baş gösteren bütçe krizi nedeniyle Malezya, Filipinler, Endonezya ve Brunei'i kapsayan Asya-Pasifik'e 6-12 Ekim 2014 tarihlerinde yapacağı ziyareti iptal etmişti.