BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  DÜNYA

Kocası yüzüne kimyasal madde attı ikinci kez yüz nakli yapıldı! İşte son hali

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

ABD'de 14 yıl önce kocası tarafından yüzüne kimyasal madde dökülen Carmen Tarleton, Temmuz ayında gerçekleşen ikinci yüz nakli operasyonunun ardından ilk kez basının karşısına çıktı.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) ilk, dünyada ise ikinci kez yapılan yüz nakli operasyonu geçiren Carmen Tarleton (53) isimli kadın yeni yüzüyle ilk kez basının karşısına geçti. 2007 yılında ayrıldığı eşi tarafından dövülen ve kimyasal madde dökülerek yakılan Tarleton'un yüzü tanınmaz hale gelmişti.

İlk yüz nakli 2013’te gerçekleştirilirken, 7 yıl sonra doku uyuşmazlığı sorunu yaşayan Tarleton'a geçtiğimiz Temmuz ayında Boston eyaletindeki Brigham and Women's Hospital’da ikinci kere yüz nakli yapıldı. Söz konusu yüz nakli operasyonu ülkede yapılan ilk, ancak dünya genelinde yapılan ikinci ameliyat olarak kayıtlara geçti.


"Birinin verebileceği en büyük hediyeyi verdiniz"
Yeni yüzüne kavuşan Carmen Tarleto ilk kez ABD medyasından NBC News’e konuştu. 36 yaşında hayatını kaybeden Casey Harrington Labrie’den alınan donör sayesinde yeni bir yüze kavuştuğunu ifade eden Tarleton, Labrie'nin ailesine “En zor zamanımda birinin verebileceği en büyük hediyeyi verdiniz" diyerek, teşekkür etti. Tarleton yaşadığı zorlu sürecin ardından kavuştuğu yeni yüzüyle ilgili “Bu yüzle doğmadım ama yine de benim yüzüm. Aynaya her baktığımda Casey’i düşünüyorum” diye konuştu.


İkinci yüz nakli yapılan ilk kişi Hamon'du
Öte yandan, 43 yaşındaki Fransız Jerome Hamon, dünyada ikinci kez yüz nakli yapılan ilk hasta olarak tarihe geçti. Genetik bir hastalık sebebiyle 2010'da yüz nakli yapılan Hamon'un ilk ameliyatı başarılı geçmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Ormanda çığlıklar ekipleri harekete geçirdi! Kadını gören ekipler şok oldu
Foto Galeri Ormanda çığlıklar ekipleri harekete geçirdi! Kadını gören ekipler şok oldu Galeriye Gözat
abd