BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.507,55
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'de hangi cadde bulvar oluyor?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova'nın ulaşımını rahatlatmak için çalışma başlattı.

Abone ol

Büyükşehir Belediyesi Muammer Aksoy Caddesi’nde yürüttüğü çalışmalar ile yolu bulvar haline getirecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çayırova da ulaşım sorunun çözümüne dönük ürettiği projeler içerisinde önemli bir yer tutan Muammer Aksoy ve Bosna Caddeleri’nde başlanan üst yapı imalatları yoğun şekilde devam ediyor. Çalışmalar sonrasında özellikle Çayırova’daki fabrikalardan çıkan araçların kent trafiğine girmeden rahat ve güvenli şekilde TEM Otoyolu’na ulaşmaları sağlanacak.

Ulaşımda sorunlar bitecek

Toplam 3 bin 467 metre uzunluğa sahip olacak modern yoldaki çalışmaları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı ve Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman yerinde inceledi. 3 kısımdan oluşan projeyi inceleyen ve yapımcı firma yetkililerinden ayrıntılı bilgi alan Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, son derece kapsamlı projenin tamamlanmasıyla ilçenin en önemli arteri konumunda bulunan Muammer Aksoy ve Bosna Caddelerinin ulaşım sorununa önemli ölçüde çözüm getirileceğini vurguladı.

4 şeritli olacak

4 şeritli olarak çift gidiş gelişli bölünmüş yol yapımını içeren proje çerçevesinde toplam 3 bin metreküp taş duvar, 37 bin metreküp kazı, 27 bin metreküp dolgu ve 18 bin ton asfalt imalatı gerçekleştirilecek. Yapılan yeni düzenleme sonrasında yol –imar planı uyarınca 24 ve 20 metre genişlikte dekoratif aydınlatmalı modern bir bulvara dönüşecek. Halen taş duvar ve yağmursuyu (drenaj) çalışmalarının sürdüğü projenin önümüzdeki yıl Ocak ayı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.