BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.385,46
HABER /  GÜNCEL

Kocaeli ve İstanbul'da deprem paniği

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere beldesi yakınlarında saat 04.09'da deprem oldu.

Abone ol

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere beldesi yakınlarında saat 04.09'da deprem oldu. Halk panikle sokaklara fırladı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydanı geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere beldesi yakınlarında saat 04.09'da deprem kaydedildi.

YERİN YEDİ KİLOMETRE ALTI

Yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin büyüklüğü, 4,3 olarak tespit edildi.

ŞOKA GİREN 10 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Sarsıntı ile vatandaşlar kendilerini dışarı atarak sokaklara çıktı. Mal ve can kaybının olmadığı ve yaralı vatandaşın bulunmadığı bildirildi. Paniğe kapılıp şoka giren 10 kişi Gölcük Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vatandaşların bir kısmının sakinleştirilerek taburcu edildiği, bir kısmının ise tedavilerine devam edildiği öğrenildi.

ARABALARADA SABAHLADILAR

Özellikle Değirmendere'de oturan vatandaşlar sarsıntı ile birlikte kendini sokağa attı. Çınarlı Meydanında toplanan Değirmenderelilerin bazıları evden getirdiği battaniye sarılırken bazıları çocukları ile birlikte arabalarda sabahladı.

CAN KAYBI YOK

Bazı evlerin önünde soğuktan korunmak için ateş yakılırken sahilde bulunan tek katlı kafeler vatandaşların barınağı oldu. Deprem sebebiyle can kaybı olmazken bazı vatandaşlar korku sebebiyle hastanelere gitti. Değirmendereliler geceyi sokakta geçirdi.

İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ

İstanbul'da da hissedilen deprem sonrası paniğe kapılanlar kendilerini sokağa attı.. Yeni bir deprem olma korkusu yaşayanlar sabahın ilk saatlerine kadar evlerine girmekte teredüt yaşadı..