BIST 10.166
DOLAR 32,23
EURO 35,14
ALTIN 2.472,24
HABER /  GÜNCEL

AK Parti iktidarını kana bulayacaklardı

Wikileaks'den son bir haftada ikinci Türkiye bombası! Sitede yer alan belgelere göre ABD, tüm dünyadaki terör olaylarıyla ilgili elçilikleri vasıtasıyla bilgi alırken Ankara'dan iletilen bir mesaj oldukça dikkat çekiyor.

Abone ol
Wikileaks'den son bir haftada ikinci Türkiye bombası! Sitede yer alan belgelere göre ABD, tüm dünyadaki terör olaylarıyla ilgili elçilikleri vasıtasıyla bilgi alırken Ankara'dan iletilen bir mesaj oldukça dikkat çekiyor. İşte Kapıkule'de yakalanan silahlarla ilgili istihbarat raporları;

Kriptoda AKP’nin ilk zaferini ilan ettiği 2002 seçimlerinden önce, Kapıkule’de Gümrük Muhafaza-MİT ortak çalışmasıyla ele geçirilen silahların Türkiye’yi kargaşaya sürüklemek üzere DHKP/C’ye ulaştırılacağına inanıldığı belirtildi. Türkiye’nin AKP iktidarlarının ilk günlerindeki terör ortamının çizildiği raporda, Ecevit hükümetinin Afganistan’daki “Sonsuz Özgürlük Operasyonu”na tanıdığı kolaylıklardan Hizbullah’ın teorik çalışmalara başladığına, PKK’nın Öcalan’ın mahkûmiyeti sonrası stratejisine değin birçok konuda değerlendirme bulunuyor.

TÜRK HÜKÜMETİNİN BÜYÜK TERÖR KARŞITI ÇABALARI

Wikileaks’ta yer alan, ABD Büyükelçiliği’nce Dışişleri Bakanlığı’na gönderilen “2002 Türkiye Terörizm Raporu”nda Türk hükümetinin teröre karşı gösterdiği büyük çabalar altbaşlığında şöyle denildi:

“Türk Hükümeti terörizme karşı agresif mücadelesini 2002’de sürdürdü. Örneğin Türk Gümrük Muhafaza ve Milli İstihbarat Teşkilatı ortak operasyonunda Kapıkule sınır kapısındaki bir arabada 2002 Eylülünde, 9 Kaleşnikof tüfek ve akrep susturuculu suikast silahı ele geçirildi. Bu silahların Kasım 2002’de yapılacak Türk genel seçimleri öncesinde kargaşa yaratmak üzere DHKP/C’ye ulaştırılmasının amaçlandığına inanılıyor."

HİZBULLAH 2002

Belgede 2002 Hizbullah’ına ayrılan paragrafta şöyle denildi:

“Türkiye’nin ana radikal İslamcı terör grubu Türk Hizbullahı’dır. Rakipleriyle mücadele ettiği bilinse de, yani PKK ve diğer İslami rakip gruplar, yetkililerle karşılıklı meydan okuma sonucu Türk Hizbullahı 2002 yılında herhangi bir büyük eylem gerçekleştirmedi. Diyarbakır’da 2001 Ocağında kurulan, Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ve beş korumasının canını alan büyük tuzakla sahneye çıktı. İki gizli polis bir başka Hizbullah saldırısında, 2001 Ekim ayında öldürüldü. Devlet yetkililerine göre Hizbullah etkinliklerini teorik bazda tutmaya devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN TERÖRİZME BAKIŞI

Türkiye’nin başındaki terör sorunu dolayısıyla uluslararası terörle mücadeleye destek ve değer verdiği belirtilen raporda, “İç ve uluslararası terörist gruplar Türkleri ve yabancıları, arada sırada ABD’lileri 40 yıldan fazla bir süredir hedef almışlardır. Uluslararası ve içteki terör grupları Marksist-Leninist, Radikal İslamcı, Ayrılıkçı ve Çeçen yanlısıdır. Türk hükümeti bu tehditlere hem güçlü bir kararlılık hem de terörle mücadele yeteneğiyle yanıt vermiştir. Türkiye AB hükümetinin uluslararası, eşgüdümlü yaklaşımını desteklemeyi sürdürmektedir” denildi.