BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

KKTC'de Bayram tebriği krizi yaşandı!

KKTC'de 30 yıllık gelenek yıkıldı. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın sadece eşiyle yaptığı bayramlaşma törenine, Türk Büyükelçisi ile Barış Gücü Komutanı katılmadı

Abone ol

Rauf Denktaş, Cumhurbaşkanı Talat’ın törenine katılmadı. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise protokoldeki değişiklikle ilgili olarak, ‘Bu konuda konuşmak istemiyorum, Cumhurbaşkanı devletin başıdır, doğrusu budur’ diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bugüne kadar üst düzey komutanlar, Türkiye Büyükelçisi ve Cumhurbaşkanı’nın ortaklaşa düzenlediği bayram tebriği töreninde protokolü değiştirterek halkın karşısına tek başına çıktı. Bunun üzerine Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri ilk kez alternatif bir bayramlaşma töreni düzenledi. Barış Kuvvetleri’nin törenine katılan Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ‘Bu geleneği değiştirmenin hiç anlamı yoktu’ diye tepki gösterirken, Talat, ‘Doğrusu budur’ karşılığını verdi.

Bugüne kadar, Türkiye Büyükelçisi, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı, Rauf Denktaş ile birlikte Cumhurbaşkanlığı’nda ev sahipliği yapar ve gelen konukların bayram tebriklerini ortaklaşa kabul ederdi. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bu geleneği dün bozarak Cumhurbaşkanlığı’ndaki ilk bayram töreninde halkın karşısına eşiyle çıktı. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hasan Memişoğlu da Talat ile aynı saatlerde ilk kez ayrı bir bayramlaşma töreni düzenledi.

Memişoğlu’nun törenine katılan Rauf Denktaş, 2 ayrı tören konusunda, ‘Lütfen ateşe petrol dökmeyiniz. 30 yıl önce biz makamlarla anlaştık, halkın kolaylığı için anlaştık. İkincisi, devletle Türkiye arasındaki güç birliğini, kalp birliğini gösteren bir olguydu. Bunu birdenbire değiştirmenin hiçbir anlamı yok’ dedi.

Kaynak: Zaman
Haber:Jülide Karahan