BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.410,69
HABER /  GÜNCEL

Gül, demokrasi kesintiye uğramaz

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye'de artık demokrasiye ara verildiği müdahalelerin yaşanmayacağını söyledi. İşte Gül'ün açıklaması?

Abone ol

‘Türkiye’de artık müdahaleler olmayacak’

AK Parti iktidarıyla birlikte ülkenin istikrara kavuştuğunu ifade eden Gül, şoklara dayanıklı olan bir duruma ulaşıldığını vurguladı. Üç yılda çok büyük değişimler yaşandığını kaydeden Gül, ekonomideki iyileşmeleri anlatırken şu iddiada bulundu: “AK Parti iktidar olmasaydı dolar bugün 5 milyon lira olurdu.”

Abdullah Gül, Devlet Bakanı Beşir Atalay, AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, Genel Başkan yardımcıları Şükrü Ayalan ve Reha Denemeç'in de bulunduğu AK Parti Genel Merkezi'ndeki bayramlaşma törenine katıldı. Burada 3 yıllık iktidarlarını değerlendiren Gül, “Yapılan çalışmaları sizlerle paylaşmaya hakkım var.” diyerek söze başladı.

Üç yıl önce insanların yüzde 80'inin gelecekten umutsuz olduğunu belirten Gül, bugün tam tersi bir durum yaşandığını söyledi. 41 yıl aradan sonra enflasyonun en düşük seviyeye geldiğini hatırlatan Dışişleri Bakanı, hayal bile edilemeyen işleri gerçekleştirdiklerini öne sürdü. Türk parasının değerlendiğini dile getiren Bakan Gül, dolardaki düşüşü örnek gösterirken iddialı konuştu: “AK Parti iktidarı olmasaydı dolar şimdi 1 milyon 300 binlerde değil, 5 milyonlarda olurdu.” Eskiden çocukların bile ellerindeki Türk parası ile hemen döviz bürosuna koştuğunu anlatan Abdullah Gül, artık yabancıların Türk parası taşır hale geldiğini savundu.

“Eskiden herkes milyarderdi; ama geçim sıkıntısı çekerdi.” diyen Gül, faizlerdeki düşüşler sayesinde 92 katrilyon liralık tasarruf sağlandığını söyledi. AK Parti iktidarıyla bu paranın faize gitmediğini kaydeden Gül, fakir fukaraya 1 milyon 50 bin ton kömür dağıttıkları bilgisini verdi. Bakan Gül, “3 sene önce bunlar oluyor muydu? O zaman Türkiye'de fakir fukara yok muydu?” diye sordu.

Özelleştirme politikasına da değinen Başbakan Yardımcısı, özelleştirmelerin eskiden kapalı kapılar ardında yapıldığını, şimdi ise kameralar önünde kıran kırana geçtiğini dile getirdi. AK Parti iktidarında yapılan özelleştirmelerde fiyatların 5 misli arttığını anlatan Gül, “Geçmişte olsa 5 misli daha ucuza satılırdı. İyi ki o zaman özelleştirmeler yapılamamış.” diye konuştu. Havayollarında yaşanan rekabeti de değerlendiren Gül, artık otobüs bileti fiyatına yolcu taşındığını vurguladı.

Kaynak:Zaman
Haber:Erdal Şen
www.zaman.com.tr