BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,79
HABER /  GÜNCEL

Doğu'da estetik isteyenlerin tercihi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yapılan istatistiki araştırmalara göre plastik cerrahiye başvurarak estetik ameliyat yaptırmak isteyenlerin tercihleri şöyle?

Abone ol

Doğu’da estetik ameliyatlar arttı erkekler Mel Gibson burnu istiyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yapılan istatistiki araştırmalara göre plastik cerrahiye başvurarak estetik ameliyat yaptırmak isteyen kadınlar en çok Petek Dinçöz, erkekler ise ‘Cesur Yürek’ filminin kahramanı Mel Gibson’un burnundan yaptırmak istiyor.

İstatistiklere göre batıdan doğuya ataması yapılan memur kesiminin uzun yıllar burada kalan çocuklarının da burunlarına estetik yaptırdığı tespit edildi. Fırat Üniversitesi Fırat Tıp Merkezi Araştırma Hastanesi Plastik Rekonstrüktif (yeni baştan yapmak) ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, 1 yılda yapılan bin ameliyatın 100’ü estetik ve bu estetiklerin ise 50’sinin burun operasyonu olduğunu kaydetti.

En çok trafik kazalarında meydana gelen vücudun belirli bölümlerindeki değişiklikler ile yanıklar üzerinde operasyon yaptıklarını anlatan Yıldırım, burun estetiğini isteyenler arasında özellikle kadınlarda en çok sanatçı Petek Dinçöz’ün burnunun talep gördüğünü söyledi. Yıldırım, erkeklerden çok fazla rağbet olmamasına rağmen gelenlerin genellikle Mel Gibson’un burnunu tercih ettiğini dile getirdi. Geçtiğimiz yıllarda da Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü’nde burun estetiği yaptıran erkek hastaların da genellikle Amerikalı aktör Mel Gibson’un burnunu tercih ettiği belirtildi.

Kaynak: Zaman
Haber:Murat Gezer

ter