BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,61
HABER /  GÜNCEL

Tigana, Terim'den bilgi aldı

Fransız çalıştırıcının, Sevilla maçının kadrosunu ve oyun sistemini Fatih Terim’den aldığı bilgiler doğrultusunda belirlediği ortaya çıktı. İşte haberin detayları?

Abone ol

Fransız çalıştırıcının, Sevilla maçının kadrosunu ve oyun sistemini Fatih Terim’den aldığı bilgiler doğrultusunda belirlediği ortaya çıktı. Tigana’nın, takımı 4 maç başarıyla yöneten Mehmet Ekşi’den hiç yardım istememesi dikkat çekti.

BEŞİKTAŞ’ın yeni hocası Jean Tigana’nın, Sevilla maçı öncesi ekibi hakkındaki tüm bilgileri Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’den aldığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz pazartesi günü resmi sözleşme imzalayan Fransız teknik adamın, göreve gelir gelmez Fatih Terim’i telefonla aradığı ve siyah beyazlı takım hakkında görüşmek üzere randevu istediği belirtildi. Terim’in olumlu yanıt vermesinin ardından bir araya gelen ikilinin, saatler süren bir toplantı yaptığı ifade edildi. Jean Tigana’nın Sevilla maçına çıkardığı kadroyu ve uygulattığı sistemi Fatih Terim’in tavsiyeleri doğrultusunda belirlediği ileri sürüldü.

Yönetimi şaşırttı

Tigana’nın, kendisinden önce 2 lig, 1 UEFA Kupası ve 1 Türkiye Kupası maçında takımın başında sahaya çıkan ve hiç yenilgi almayan Alt Yapı Genel Koordinatörü Mehmet Ekşi’den bilgi istememesi dikkat çekti. Fransız çalıştırıcı, Ekşi’den neden yardım almadığını soran yöneticilere, ‘Bir ülkenin futbolunu en iyi Milli Takım Teknik Direktörü bilir. Ben de bu nedenle Fatih Terim’den bilgi aldım’ cevabını verdi. Bu arada Jean Tigana’nın, 4 gün önce Ankaragücü’nü 4-1 mağlup eden kadroyu bozmasının yönetimde şaşkınlıkla karşılandığı ifade edildi.

Fizik-kondisyon sıfır

Sevilla maçı sonrası Futbol Şube Sorumlusu Kıvanç Oktay’a takımını değerlendiren Jean Tigana, oyuncuları fizik açıdan çok yetersiz buldu. Fransız çalıştırıcının, ‘Sevilla karşısında bir saat boyunca iyi oynadık. Takımın teknik kapasitesi ve mücadele hırsı mükemmel. Fakat fizik-kondisyon sıfır. Maçı kaybetmemizin en önemli nedeni buydu. Fizik açıdan zayıf oldukları için, ikinci yarıda bazı oyuncularımın ayaklarına kramp girdi. Hatta ikinci yarıda yorgunluk yüzünden çıkmak isteyen futbolcular bile oldu. Onları oyuna devam etmeleri için zor ikna ettim’ dediği belirtildi.

Eren umut dolu

BEŞİKTAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Eren, Sevilla karşısında kötü bir skor aldıklarını ama ortaya konulan futboldan memnun olduğunu söyledi. Eren, ‘İnanıyoruz ki gruptaki son iki maçımızı kazanarak, bir üst tura çıkacağız. Bundan şüphemiz yok’ dedi. Öte yandan siyah beyazlı takım, dün öğleden sonra İstanbul’a döndü.

Kaynak:Hürriyet
Haber:İsmail Er
www.hurriyet.com.tr

ter