BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,69
HABER /  GÜNCEL

Kızım karıncayı incitmez demişti

Kızının 'Polis katili' olarak aranmasına isyan edip suç duyurusunda bulunan anne hüsrana uğradı. 'Masum' dediği kızı, çatışmada yaralı yakalandı.

Abone ol

Dün İstanbul'da polisle girdiği silahlı çatışmada yaralı yakalanan Sultan Işık, "karıncayı bile incitmez" diyen annesini perişan etti.

SAÇLARINI SARIYA BOYATTIĞI BELİRLENDİ

Kadının, Gaziosmanpaşa'da bir polisi şehit etmekten ve McDonalds'ın tuvaletine bomba koymaktan aranan DHKP-C'li Sultan Işıklı olduğu anlaşıldı. Her yerde fotoğraflarla aranan Sultan Işıklı'nın tanınmamak için siyah saçını sarıya boyattığı belirlendi. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan saldırgan, 'DHKP/C 19 Aralık'ın hesabını soracak' şeklinde slogan atmıştı.

ANNESİ İSYAN ETMİŞTİ

Gaziosmanpaşa’da polisin şehit edilmesinin ardından polis, Sultan Işıklı ve yanındaki kişinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerini dağıtmıştı. Polis daha sonra, bomba koyulması olayıyla ilgili görüntüleri de basınla paylaşmıştı. Işıklı’nın annesi Cennet Güneş, güvenlik kamera görüntülerindeki kızın kendi kızı olmadığını öne sürmüş ve suç duyurusunda uuuuuuuu.20120721092153.jpgbulunmuştu.

KARINCAYI İNCİTMEZ

Güneş, “Kızım böyle birşey yapmaz, yurtseverdi kendisi. Kızım demokratik bir öğrenci. Parasız eğitim istedi ve pankart açtı diye bu suçu üstüne atıyorlar. MOBESE’deki görüntülerdeki benim kızım değil. Başka bir yerdeki görüntüsünü alıp yayınlamışlar. Benim çocuğumu katlederlerse bunun sorumlusu kim olacak? Böyle yerlerdeki görüntüsünü alıp yayınlıyorlar. O karıncayı bile incitmez” demişti. 

ASLA BÖYLE BİR ŞEY YAPMAZ

Basında çıkan fotoğrafların kaldırılmasını isteyen Güneş, "Benim kızım böyle bir şeyi asla yapmaz. Hayatı tehlikede. Kızım yanımdaydı ne ara eğitim aldı? Üniversite öğrencisiydi" ifadelerini kullanmıştı.