BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  GÜNCEL

Eylem hazırlığında yakalandılar

İstanbul Valisi Mutlu, Fatih Belediyesi’nin her gün 5 bin kişiye iftar yemeği vereceği iftar çadırında oruç açtı.

Abone ol

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Gaziosmanpaşa’da bugün çıkan çatışmada yakalanan 2 kişinin, yeni bir eylem hazırlığı içinde olduklarını söyledi.

İftarın ardından basın mensuplarının sorularını değerlendiren Mutlu, Gaziosmanpaşa’da yaşanan çatışmayla ilgili açıklama yaptı. Mutlu, ‘’Gaziosmanpaşa ilçemizde maalesef yemek yerken saldırıya uğrayıp hayatını kaybeden polis memuru katillerini, bu saldırıyı gerçekleştirenleri devlet teşkilatımızın bütün güvenlik birimleriyle ve istihbarat teşkilatıyla el ele vererek, bunun faillerini yakalayabilmek için İstanbul’da yoğun çalışmalarda bulunuyoruz” dedi. Mutlu, “Bugün o çalışmaların sonucunu almaktan ebediyete intikal etmiş şehidimizin, ailesinin, milletimizin, ülkemizin gönlünü ferahlatmaktan memnunuz, mutluyuzdur. Bu saldırının faillerinin bugün Gaziosmanpaşa’da yaralı olarak bir çatışmada ele geçirdik. Şu anda elimizdeler” diye konuştu.

 “SALDIRGANLARI YENİ BİR EYLEM HAZIRLIĞI İÇERİSİNDEYKEN YAKALADIK”

Saldırganların eylem hazırlığında iken yakalandıklarına dikkat çeken Vali Mutlu, “Tabi üzerlerinde silahları vardı muhtemelen. Yeni bir eylemi de gerçekleştirmek üzere yola çıktıkları anda kendilerini bulmamız çok önemli. Bu yeni bir eylem arzusu ile yola çıktıklarını gösteriyor. Şahısların bir taksiye binmek üzereyken, kendilerini çok iyi tanıyan İstanbul polisimiz tarafından her yerde aranan bu şahısların taksiye bindikleri anda ve fark edilmeleri üzerine takip başladı. Ve bu takip sonucunda kısa süre içersinde durdurulan ve araba içersinde kontrol altına alınan örgüt mensupları silahlı çatışmaya girdikleri anda da yaralı olarak ele geçirildiler. Yeni bir eylemi gerçekleştirmeden yakalanmaları bizim için çok önemli” dedi.

İFTAR ÇADIRINDA GÜNDE 5 BİN KİŞİYE YEMEK VERİLECEK

Öte yandan, Fatih Belediyesi tarafından Eminönü Meydanı’nda kurulan dev Ramazan Çadırı, bugün ilk iftarla birlikte vatandaşlar oruçlarını açtı. Günde 5 bin kişiye yemek verileceğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Demir. iftar çadırlarının bir çok hayır sever tarafından belediyemiz öncülüğünde bir çok yerde açıldığını belirtti.