BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,99
ALTIN 2.438,01
HABER /  GÜNCEL

Çocuk gelini işkenceyle delirttiler

Eşi ve onun ailesi tarafından şiddet gören kadın tedavi altına alınırken, en dehşet 'çocuk gelin' hikayesi ortaya çıktı

Abone ol

Daha 16 yaşında evlendirilen 'çocuk gelin', 18 yaşında geldiğinde buz gibi havada bebeğini ölü olarak kucağına aldı. Yaşadığı şiddete ve yaşam şartlarına dayanamayan Melek Karaaslan, tuvalete bağlanmış ve akli dengesini kaybetmiş bir şekilde bulundu.

Ağrı'nın Hamur ilçesinde yaşayan Melek Kara. (24), eşi ve onun ailesinden şiddet gördüğü iddiasıyla, babası Kasım Levent tarafından evden alınarak Ağrı Devlet Hastanesi ortopedi servisine getirildi.Burada tedavi altına alınan Karaarslan'ın vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri olduğu belirlendi.

1.20120720153551.jpg

Karaarslan'ın babası Kasım Levent, kızının 8 yıl önce evlendiğini belirterek, geçen zaman içinde kocası, kayınvaldesi ve kayınpederi tarafından sürekli şiddet gördüğünü ileri sürdü.

TUVALETE BAĞLANMIŞ, ÖLMEK ÜZEREYDİ

Ağrı'da çocuk gelin vahşeti
Babası tarafından koruma altına alınan Melek Karaaslan, kocasıdır, namusudur, düzelir' -zihniyetinin kurbanı oldu.

Kızının evliliğinin ardından, sürekli hastalandığını ve evine getirip baktıklarını belirten Baba Levent, şunları söyledi:

"Kışın hamileydi, kızımı soğuk havada dışarı attılar. Kız dışarıda doğum yapmış ve

bebeği ölü doğmuş. Ölü bebeğini kucağında görünce akli dengesini kaybediyor. Son olarak dün akşam komşuları kızımın durumunun iyi olmadığını söylediler. Gittim baktım ki Melek bir tuvalete bağlanmış ölmek üzere, almak istedim vermediler. Ben de polislerden yardım istedim. Emniyet sayesinde kızımı alıp, hastahaneye getirdim. Kızım akli dengesini kaybetmiş, konuşamıyor. Bu yüzden şikayetçi olduğunu söylemiyor. Ama ben karşı taraftan şikayetçi olacağım."

SOĞUK HAVADA DOĞUM YAPTI, ÖLÜ BEBEĞİNİ ELİNE ALDI

Kadın Danışma Vakfı Ağrı Şube Başkanı Birgül Arat da yaptığı açıklamada, sosyal hizmetler birimi yetkilerinin, bu tür olaylara maruz kalan kadınlara, psikolojik, maddi ve manevi destek verdikleri için vakfı arayıp daha önce olduğu gibi yine Karaarslan'ın durumuyla ilgili bilgi verdiklerini belirterek, "Kadın hamile kalmış, doğum sancısı başlamış. Kaynanası hastalıklarını bahane ettiğini söyleyerek, onu dışarı atmış. Dışarı çıkmış, karlar üzerinde doğum yapmış. Bebeği ölü dünyaya gelmiş. Bebeğini alıp içeri girince akli dengesi bozulmuş. Bir daha da toparlayamamış kendisini. Bu durum daha fazla şiddet yaşamasına neden olmuş kaynanası, kocası ve ailedeki diğer fertler tarafından. Kadını sürekli dışlamışlar, akli dengesi yerinde olmadığı için. Doğumdan sonra sağlık durumu bozulmuş. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiş. Daha sonra dışarıda bir tuvalete bağlanmış. Çünkü kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyor ve artık tek başına orada yaşamaya başlamış." dedi.

2.20120720153604.jpg

KAYNANASI VE KOCASI TARAFINDAN CİDDİ BİR ŞEKİLDE ŞİDDETE MARUZ KALDI

Arat, şöyle devam etti:

"Karaarslan'ı gördük ve onunla konuştuk. Az çok kendisini ifade etti. Anladığımız kadarıyla, kaynanası, kocası tarafından çok ciddi şiddete maruz kalmış. Sürekli dayak yiyormuş".

00000.20120720153659.jpg

KOCASIDIR, NAMUSUDUR, DÜZELİR

Karaarslan'ın ölüme terk edildiğini ileri süren Arat, "Vücudunda zaten darp izleri var. Şiddet görmüş, kendisi de söyledi. Bütün vücudu çürükler içinde. Aileler kendi aralarında çözmeye çalışmışlar. Araya aile büyükleri girmiş, bu bölgede çokça yapılan bir şey aslında. 'Kocasıdır, namusudur, düzelir' diye kadını göndermişler. Tekrar tekrar aynı sorunları yaşamaya başlamış" diye konuştu.

5.20120720153732.jpg

DURUMU

Bu arada, Melek Karaarslan'ın Ağrı Devlet Hastanesi ortopedi servisinde tedavisinin sürdüğü ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.