BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de kurultay sonuçları kesinleşiyor

CHP PM listesine itiraz başvurusu sona erdi

Abone ol

CHP’nin 34. Olağan Kurultayında seçimleri yapılan Parti Meclisi (PM) listesine ilişkin itirazlar için yasal süre saat 17.00’de itibariyle sona erdi. Çankaya İlçe Seçim Kurulu’nun itirazları değerlendirmesinin ardından alınacak karara göre CHP’nin PM listesi kesinleşmiş olacak.

CHP’nin 34. Olağan Kurultayı’nın ardından Çankaya İlçe Seçim Kurulu, ayrı bilgisayardaki veri girişlerinin birleştirilmesi sırasında hata yapınca, kurultayın ardından açıklanan PM listesi de değişti. PM listesinde oyların düşmesi ise, listedeki sıralamaları da etkiledi. Listede yer alan bazı isimlerin alt sıralara inmesi, cinsiyet ve gençlik kotası nedeniyle liste dışı kalmalarına neden oldu.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na itiraz başvurusunda bulunanlardan biri de kota nedeniyle, liste dışı kalarak birinci yedeğe yerleşen Çetin Soysal oldu. Soysal’ın avukatı Rezan Özdemir, başvurunun ardından yaptığı açıklamada, oyların yeniden tek tek sayılmasını istediklerini belirterek, ilçe seçim kuruluna 300’e yakın itiraz yapıldığını kaydetti.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkilileri saat 17.00 itibariyle itiraz başvuru sürelerinin sona erdiğini bildirdi. Çankaya İlçe Seçim Kurulu itirazları değerlendirmesinin ardından, alınacak karara göre CHP’nin PM listesi kesinleşmiş olacak. Listenin kesinleşmesiyle, CHP’nin yeni PM üyeleri de mazbatalarını alacak.

Listesinin kesinleşmesinin ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni üyelerle ilk toplantısını ise önümüzdeki hafta yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu, daha sonra ise PM üyeleri arasından seçeceği yeni Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) belirleyecek.