BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kızılay kan bağışına davet ediyor

Kızılay, Ramazan Ayı dolayısıyla azalan kan bağışı için vatandaşlardan destek bekliyor

Abone ol

Eylül ayında “Güvenli Kan, Kaliteli Hizmet” sloganıyla uluslar arası ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya hak kazanan Türk Kızılay’ı, ramazan dolayısıyla kan bağışında yaşanan azalmayı en aza indirmek için bağış severlerin yardımlarını bekliyor.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu’nun kan ve kan ürünlerinden sorumlu üyesi Dç.Dr. Kaan Kırali; ramazan ayında kan bağışlarında yaşanan “anlaşılabilir” azalmayı ve bu azalmanın olumsuz etkilerini en aza indirmek için yoğun çaba içinde olduklarını söyledi.

Özellikle büyük kentlerde halkın çok rağbet ettiği ibadet yerlerinin önlerine iftar sonraları Kızılay çadırları kurarak Müslümanları “hayat kurtarmaya” çağırdıklarını belirten Kırali; üretilemeyen tek ilacın kan olduğu “acı gerçeğiyle” bir gün herkesin karşılaşabileceğini hatırlattı. Türk Kızılay’ı olarak bu sorunu ortadan kaldırmaya kararlı olduklarını da ifade eden Dç Kaan Kırali, her sağlıklı insanın sosyal sorumluluk içinde Kızılay’a destek vermesi gerektiğinin de altını çizdi.
Türk Kızılayı olarak kan stoklarında günlük ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak bir sorun yaşamadıklarını belirten Kaan Kırali; ancak Kızılay olarak her tür “olağandışı” gelişmeye karşı hazır olmak gibi bir misyona ve sorumluluğa sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

Bu arada kan hizmetlerine Avrupa Birliği ve ABD normlarını kazandıran Kızılay’ın , laboratuar bazlı kan hizmetlerinde dünyanın en iyisi olmayı hedeflediği açıklandı. Kızılay Kan Hizmetleri Genel Koordinatörü Nilay Doğmuş; bu doğrultuda sıradaki hedeflerinin, JCI 15189:2003 laboratuvar akreditasyonu belgesinin alınması olduğunu söyledi. Bu belge; tüm dünyada laboratuar ortamlarında kalite ve yeterlilik için özel gereklilikleri içeren akreditasyonu kapsıyor.